Candidaturile României şi ale altor 4 ţări, acceptate de FIBA pentru organizarea CE baschet masculin din 2017

Candidatura României a fost acceptată oficial de FIBA pentru organizarea, în premieră, a Campionatului European de baschet masculin din 2017, dosare similare fiind acceptate de forul internaţional şi din partea Turciei, Israelului, Finlandei şi Poloniei.

107 afișări
Imaginea articolului Candidaturile României şi ale altor 4 ţări, acceptate de FIBA pentru organizarea CE baschet masculin din 2017

Candidaturile României şi ale altor 4 ţări, acceptate de FIBA pentru organizarea CE baschet din 2017 (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Federaţia Română de Baschet a depus, în 2 noiembrie, dosarul de candidatură a României pentru organizarea, în premieră, a Campionatului European masculin din 2017, meciurile urmând să se desfăşoare în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Potrivit informării oficiale de joi, a FIBA, către FR Baschet, au fost acceptate cinci candidaturi, inclusiv a României, pe lângă cele ale Turciei, Israelului, Finlandei şi Poloniei.

FIBA a anunţat că se poate organiza o grupă a turneului final sau întreaga competiţie, iar o decizie în acest sens se va lua în 12 decembrie, după ce forul internaţional va inspecta toate sălile propuse de naţiunile candidate şi condiţiile oferite echipelor participante.

Conform procedurilor, o inspecţie a FIBA va avea loc, la Cluj-Napoca, în 21 noiembrie, când în Sala Polivalentă se va juca partida feminină dintre România şi Bosnia, din preliminariile CE din 2017.

Sala din Cluj-Napoca, de 7.200 de locuri, ar urma să-şi mărească, şi prin ataşarea de tribune mobile, capacitatea până la 10.000 de locuri, aceasta fiind o condiţie obligatorie pentru organizarea unor partide din cadrul Eurobasket.

În 2015, Eurobasket s-a desfăşurat în patru ţări - Franţa, Germania, Letonia şi Croaţia, iar turneul final în Franţa.

În 2015, titlul european a fost cucerit de Spania, în urma finalei cu Lituania, de la Lille.

România nu a organizat niciodată un Campionat European masculin, singurele competiţii majore continentale la nivel de seniori, fiind Campionatele Europene feminine, în 1966 la Sibiu, respectiv faza grupelor ediţiei din 2015, la Oradea şi Timişoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici