Cârţu: Mi-aş fi dorit să debutez cu o victorie în Ghencea

Tehnicianul echipei Steaua, Sorin Cârţu, a declarat, sâmbătă, după remiza cu FC Vaslui, scor 1-1, că şi-ar fi dorit să debuteze cu o victorie pe teren propriu, precizând că formaţia sa ar fi meritat să câştige.

24 afișări
Imaginea articolului Cârţu: Mi-aş fi dorit să debutez cu o victorie în Ghencea

Cârţu: Mi-aş fi dorit să debutez cu o victorie în Ghencea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

"Meritam să câştigăm, sunt mulţumit de ce au făcut băieţii în seara asta. A fost o partidă bună pentru spectatori, un meci dinamic, cu multe execuţii tehnice. Ştiam de unde vine pericolul la Vaslui, ne-am ferit de fazele fixe care ar fi putut fi favorabile lor, însă a venit acel fault şi execuţia lui Adailton. A fost o atmosferă frumoasă, publicul a participat la spectacol şi cred că jucătorii au mulţumit azi. Păcat că n-au venit şi cele trei puncte, mi-aş fi dorit să debutez cu o victorie în Ghencea", a spus Cârţu.

Tehnicianul nu a dorit să comenteze criticile finanţatorului Gigi Becali la adresa fotbalistului Janos Szekely: "Nu comentez ce spune el. Eu nu pot ataca un jucător. Sincer, Janos nu făcea parte din primul 11, dar a trebuit să schimb. Însă Szekely este un jucător de bază pentru noi, poate i-au lipsit şi jocurile în ultimul timp. Altă dată poate va fructifica ocaziile pe care le-a avut azi".

Cârţu consideră că Steaua mai poate spera la titlu. "Când matematica ne dă voie... Matematica ne spune că trebuie să sperăm. Jocul nostru mă face să pot spera la mai multe. Teoretic putem vorbi de campionat, însă sunt multe puncte diferenţă faţă de primele locuri. Mă bucură însă atitudinea jucătorilor, putem face multe lucruri bune", a precizat antrenorul Stelei.

Sorin Cârţu a afirmat că faptul că meciul a fost întrerupt din cauza scăderii luminozităţii a afectat puţin jocul echipei sale. "Ştiam că nu va fi o problemă cu rezultatul final, am înţeles că generatorului îi ia mai mult timp până intră în funcţiune. Poate ne-a tăiat puţin din forcingul pe care îl începusem".

El a mai spus că Bicfalvi, schimbat în minutul 46, a avut o tăietură în talpă.

Cârţu a menţionat că în opinia sa Cristian Tănase, care este accidentat, nu va putea reveni până la reluarea campionatului după pauza prilejuită de meciurile echipelor naţionale: "Nu cred că se va recupera Tănase până la reînceperea camponatului, şi eu am avut o problemă ca şi el. La o astfel de problemă nu poţi decât să faci repaus. De-abia de la partida cu Timişoara cred că ar putea reîncepe antrenamentele".

Tehnicianul a afirmat că Maicon, care a marcat, sâmbătă, un gol pentru Steaua II, poate fi un jucător folositor. "L-am văzut pe Maicon la echipa a doua şi mi-a plăcut atitudinea lui, nu mi-a plăcut atitudinea altor jucători de acolo. Maicon are însă calităţi interesante şi poate fi folositor echipei.

Formaţia Steaua Bucureşti a încheiat la egalitate, scor 1-1 (0-0), sâmbătă, pe teren propriu, meciul susţinut în compania echipei FC Vaslui, în etapa a XXII-a a Ligii I.

Pentru Steaua a marcat Nicoliţă '51, iar pentru FC Vaslui a înscris Adailton '80.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici