Câtea: Obreja să spună cum a distrus boxul românesc, nu să mintă şi să arunce cu noroi

Preşedintele AJ de Box Iaşi, Vasile Câtea, îi solicită preşedintelui FR Box, Rudel Obreja, să spună "cum a distrus boxul românesc, nu să mintă şi să arunce cu noroi în simbolurile acestei discipline", precum Francisc Vaştag şi Leonard Doroftei.

266 afișări
Imaginea articolului Câtea: Obreja să spună cum a distrus boxul românesc, nu să mintă şi să arunce cu noroi

Rudel Obreja (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Să ne spună cum a distrus boxul, nu să arunce cu noroi. Obreja are un singur scop, să denigreze oamenii care vin la FR de Box, în special pe Doroftei. Crede astfel că omul lui de încredere, probabil Cimino, un om despre care se spun şi lucruri nu tocmai favorabile, va avea mai multe şanse în faţa lui Doroftei. De asta Obreja încearcă să murdarească două simboluri, doi monştri sacri ai boxului românesc, pe Doroftei şi pe Feri Vaştag. Cred că lucrurile au degenerat prea tare, mesajele şi acuzaţiile transmise nu ne reprezintă, s-a transformat totul într-o ţigănie, e inadmisibil să faci atac la persoană, să faci aluzii despre familie. Asta cred că e o zonă mult mai periculoasă şi dezavantajoasă pentru Rudel, dacă dezgropăm morţii, decât pentru oricine dintre cei aflaţi în acest conflict", a spus Câtea.

Fost preşedinte interimar al FR Box, Câtea este de părere că Obreja, la nivel de seniori, din 2005 şi până în 2012, a avut cele mai proaste rezultate din istoria boxului românesc. "Doar 4 medalii, în condiţiile participării la 4 campionate europene, 4 campionate mondiale şi 2 ediţii la Jocurile Olimpice. Din cauza lui s-a desfiinţat Centura de Aur şi a fost dezafiliată FR de Box. A făcut un singur lucru bun pentru box: ne-a unit pe toţi foştii mari campioni, antrenori şi iubitori ai boxului împotriva lui. Să ne lase, să putem să ne apucăm de reparat şi recuperat dezastrul lăsat după 8 ani de regres şi ultimii 4 ani de cataclism (ţinând cont că în această perioadă nu am avut nici un reprezentant în vreun for sau comisie continentală sau internaţională, AIBA, EUBC, EBU). E mai rău ca după un război", a adăugat Câtea.

Vasile Câtea este de părere că Rudel Obreja doreşte să fie în continuare preşedinte al federaţiei din cauza problemelor pe care le-ar avea în decontarea meciului Lucian Bute - Jean Paul Mendy de anul trecut. "Întrebarea la care nu reuşim să-i gasim răspuns e de ce ţine Obreja cu dinţii de scaunul din federaţie? Printre alte răspunsuri posibile ar fi şi faptul că are mari probleme cu deconturile după gala Bute. Banii de la Elena Udrea (Ministerul Turismului şi Dezvoltarii la acea dată) au fost viraţi anul acesta şi probabil banii sunt băgaţi prin Federaţia Română de Box. După cum ştiţi Obreja este anchetat de DLAF (Departamentul de Lupta Antifrauda)", a subliniat Câtea.

Câtea îl cheamă pe Rudel Obreja la detectorul de minciuni pentru a afla cine a minţit în 2009, când la o gală de box de la Iaşi, pugiliştii amatori au luptat fără căşti de protecţie. "Faptul că e un mare mincinos v-o pot dovedi. Situaţia cu suspendarea mea pentru absenţa căştilor de la Iaşi, propusă de el şi asumată în Biroul Federal! Martori sunt atât foştii membri ai Biroului Federal,antrenorii care au participat la acea competiţie, cât şi declaraţiile din presă de la acel moment. Dacă Doroftei l-a chemat la detectorul de minciuni, mă asociez şi eu cu Doroftei şi îl chem la detector să spună că nu el a propus şi susţinut să se boxeze fără cască în 2009 la Iaşi", a menţionat preşedintele AJB Iaşi.

Vasile Câtea, care este preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Box Iaşi, a fost în perioada ianuarie - septembrie 2010 preşedinte interimar al FR Box, iar între 2005 - 2010 a fost vicepreşedinte al forului de specialitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici