Doroftei: Dacă nu lupt cu Balbi la meciul meu de retragere, poate boxez cu Obreja

Fostul campion mondial la box profesionist Leonard Doroftei a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX că discută perfectarea unui meci de retragere în primăvara anului viitor, precizând că, dacă nu va lupta cu Balbi, poate o va face cu Rudel Obreja, actualul preşedinte al FR de Box.

393 afișări
Imaginea articolului Doroftei: Dacă nu lupt cu Balbi la meciul meu de retragere, poate boxez cu Obreja

Leonard Doroftei (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"În privinţa meciului de retragere, am demarat deja discuţii. Cel mai probabil, va avea loc în primăvara anului viitor. Dacă nu vine Balbi, poate că o să boxez cu Obreja, deşi el este la o altă categorie. Eu vin cu centura de campion WBA şi el vine cu centura de preşedinte al FRB!", a afirmat Doroftei.

Obreja a declarat la Radio Gsp că, în 2001, Doroftei era să moară după meciul cu Balbi de la Bucureşti. "A trecut prin nişte momente foarte grele, după un meci foarte greu. Eu l-am luat cu maşina mea şi m-am dus, cu claxoane şi cu faza lungă până la spitalul de Urgenţă. Îi scădea pulsul la 30 sau la 40, am stat toată noaptea lîngă el", a declarat Obreja.

În replică, Doroftei a afirmat: "Obreja a declarat că în 2001 că era să mor la meciul cu Balbi. Cred că omul ăsta are şi studii de medicină. Doctorul Turculeţ de la Floreasca trăieste şi poate să spună dacă era să mor sau nu. Acum susţine că mi-a salvat şi viata şi ar trebui să-i sărut şi mâna! La orice gală este un medic, toata lumea ştie asta şi faptul că el m-a dus la spital, şi nu ambulanţa, a fost un lucru care putea să-mi facă rău".

Doroftei spune că ar fi urmat să lupte cu Mayweather după întâlnirea cu Gatti. "Obreja ar trebui să-mi mulţumească pentru că l-am dus la Atlantic City, să vada lumea bună a boxului profesionist! Îmi amintesc că până acum un singur pugilist român a boxat acolo. De fapt, un român a avut curajul să se ducă la americani la ei acasă şi să se bată cu ei! De ce? Pentru că nu mi-a fost frică, pentru că pe mine nimeni cu m-a protejat în Interbox! Mi s-au dat meciuri doar cu nume grele. Ştiţi cu cine trebuia sa boxez dupa Gatti? Cu Mayweather!", a spus fostul pugilist.

Întrebat la Radio Gsp de unde a plecat conflictul cu Doroftei, Obreja a răspuns: "De la o chestiune patologică a lui şi medicală, care a fost diagnosticată în Canada, vă spun asta în premieră absolută. Poate vom avea vreodată posibilitatea să stăm faţă în faţă şi să-i spun acest lucru."

Dorftei neagă problemele medicale, fiind dispus să accepte un control pentru a dovedi adevărul: "Eu am fost bătut în box, dar nu m-a dat nimeni afară din satul olimpic. În ceea ce priveşte aşa zisa mea problemă medicală, eu îi propun un târg: eu merg la un control la orice spital vrea el, dar aş vrea şi ca el să meargă la un detector de minciuni să ne spună ce a fost cu corupţia la Beijing şi cu gala Bute!"

La FR de Box vor fi organizate alegeri în luna noiembrie şi la Adunarea Generală a fost invitat şi secretarul general al AIBA, Ho Kim, spune Doroftei. "Pe 23 noiembrie vom veni la federaţie! Eu, Feri Vaştag,Vasile Câtea, Titi Tudor şi mulţi alţii. Avem un program, o strategie de reconstrucţie pornind de la bază şi vrem binele sportivilor. L-am invitat la alegeri şi pe domnul Ho Kim, secretarul general AIBA, care poate că o să spună presei cum s-a luptat Obreja cu corupţia la Beijing!”, a conchis Leonard Doroftei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici