Titi Tudor: Obreja i-a jignit şi ameninţat pe Doroftei şi Vaştag

Fostul antrenor al lotului naţional de box, Titi Tudor, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că preşedintele Federaţiei Române, Rudel Obreja, i-a jignit pe foştii pugilişti Leonard Doroftei şu Francisc Vaştag.

270 afișări
Imaginea articolului Titi Tudor: Obreja i-a jignit şi ameninţat pe Doroftei şi Vaştag

Titi Tudor (Imagine: Cosmin Dan/Mediafax Foto)

"Am asistat la şedinţa Biroului Federal şi în loc de demisie am văzut un atac al lui Rudel Obreja la adresa a două monumente ale boxului românesc: Leonard Doroftei şi Francisc Vaştag! Nu este posibil ce s-a întâmplat. Cuvintele pe care le-am auzit de la un preşedinte care ne vorbeşte de demnitate şi onoare pur şi simplu nu pot fi reproduse. Despre Doroftei a spus ca este «dus cu capul la propriu» şi i-a promis o corecţie fizică pentru că a îndrăznit să îi ceară demisia de la Federaţia Română de Box. Ce demnitate şi ce onoare este să jigneşti şi să ameninţi un om care nu este prezent şi care vrea să candideze la preşedinţia FRB? Pe Feri nu a îndrăznit să îl ameninţe cu bătaia poate pentru simplul motiv că Feri este la altă categorie. Dar a spus că în ultimii şapte ani nu a făcut nimic pentru box. Obreja a susţinut, incredibil, că nu contează ce a făcut Feri ca boxer, dacă în ultimii ani nu s-a implicat la federaţie alături de el! Acest om pur şi simplu nu are bun simţ. Cum să spui ceva rău de Feri? La Reşiţa, Vaştag a făcut multe pentru box şi chiar dacă nu ar fi făcut nimic, pur şi simplu ar fi fost retras, tot era în avantaj faţă de Obreja că nu a făcut niciun rău boxului românesc", a spsu Tudor.

Titi Tudor a afirmat că Obreja este un om fără caracter. "Oamenii trebuie să cunoască adevărata faţă a lui Obreja. Asta e! Ameninţări, jigniri, scuipaţi. La televizor vorbeşte frumos. Păcat că nu are caracter în viaţa de zi cu zi, îndepărtând pe toţi cei din box care ar putea să-i ia locul. Asta e deviza lui: dezbină şi conduce. A anunţat alegeri pentru funcţia de preşedinte. Probabil doar pentru că a fost ameninţat de ANST cu tăierea finanţării a acceptat să facă alegeri. Carmen Tocală a fost o mare sportivă şi ştie ce înseamnă dezafiliere. Pe Carmen Tocală a interesat-o boxul românesc şi ne-a salvat. Pe el însă nu! Acum îi atacă pe Doroftei şi Vaştag pentru ca la viitoarele alegeri să lase un urmaş tot din zodia scandalului! Boxul românesc are nevoie de lumină la viitoarele alegeri. Îi rog pe toţi cei din box să voteze lumina la alegerile din noiembrie", a precizat Tudor.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret, Carmen Tocală, a declarat, săptămâna trecută, că alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Box vor avea loc în 19 sau 20 noiembrie, iar la Adunarea Generală organizată cu acest prilej va asista şi preşedintele AIBA.

AIBA a postat un comunicat pe site-ul oficial, în care anunţă excluderea provizorie a FR de Box, însă preşedintele federaţiei Rudel Obreja precizează că textul a fost întocmit înainte ca preşedintele ANST, Carmen Tocală, să discute şi să obţină amânarea excluderii din partea conducerii forului internaţional. Tocală a confirmat spusele lui Obreja, precizând că este în legătură permanentă cu AIBA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici