CAZUL LANCE ARMSTRONG - Indurain: Am crezut în nevinovăţia americanului până în ultimul moment

Fostul ciclist spaniol Miguel Indurain, cvintuplu câştigător al Turului Franţei, a declarat, marţi, că a crezut în nevinovăţia lui Lance Armstrong până în momentul în care UCI i-a anulat cele şapte victorii obţinute în Marea Buclă pentru dopaj.

329 afișări
Imaginea articolului CAZUL LANCE ARMSTRONG - Indurain: Am crezut în nevinovăţia americanului până în ultimul moment

Miguel Indurain (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Până atunci am crezut în nevinovăţia lui. El a trecut toate controalele antidoping şi a câştigat toate procesele pe care le-a avut pe această temă", a declarat Indurain pentru Radio Marca.

Fostul rutier spaniol, care după decizia UCI şi-a recăpătat recordul de victorii în Turul Franţei, pe care îl deţine alături de belgianul Eddie Merckx şi de francezii Bernard Hinault şi Jacques Anquetil, s-a declarat "şocat" de amploarea procedurii declanşate de Agenţia Americană Antidoping (USADA) în cazul Armstrong, care a fost sancţionat pe baza mărturiilor foştilor coechipieri şi nu pe baza rezultatelor testelor antidoping.

"Sunt un pic şocat. Este straniu că totul se face pe baza mărturiilor. Existau reguli, dar pare că s-au schimbat", a spus Indurain.

Fostul ciclist al echipei Banesto s-a arătat surprins de faptul că Armstrong nu pare că ar vrea să lupte împotriva deciziei luate luni, de UCI. "A fost întotdeauna un luptător. Ceea ce mă surprinde este că nu continuă să lupte. Mă gândesc că va face apel şi va încerca să demonstreze că a muncit bine în toţi aceşti ani", a concluzionat Indurain.

Un alt mare ciclist, Eddie Merckx, a declarat că se simte "în suferinţă" pentru sportul său favorit, după ce Armstrong, un apropiat al său, a fost dovedit dopat.

"L-am întâlnit pe Armstrong de multe ori şi niciodată nu mi-a vorbit de dopaj, de doctori sau de alte lucruri din acestea. Am căzut şi eu în capcană. Sunt uimit de el, mai ales după ce a păţit", a spus belgianul pentru Le Soir.

El i-a criticat pe cicliştii care l-au "turnat" pe Armstrong reprezentanţilor USADA. "Sunt de asemenea furios pe cei care au vorbit cu anchetatorii. Bun, dacă ar fi vorbit la timpul potrivit, măcar ar fi servit cauzei. Însă, după, e prea târziu. Dacă un ciclist este îngrijorat de practici dubioase, măcar să se exprime pentru binele celorlalţi", a adăugat Merckx.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici