Lance Armstrong a pierdut cele şapte titluri din Turul Franţei. Preşedintele UCI: "Nu are niciun loc în ciclism"

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat, luni, că i-a retras lui Lance Armstrong cele şapte titluri din Turul Franţei, după raportul agenţiei americane antidoping (USADA) în care rutierul texan era acuzat de dopaj sistematic.

1847 afișări
Imaginea articolului Lance Armstrong a pierdut cele şapte titluri din Turul Franţei. Preşedintele UCI: "Nu are niciun loc în ciclism"

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Armstrong a câştigat Marea Buclă între anii 1999 - 2005.

"Lance Armstrong nu are niciun loc în ciclism", a declarat preşedintele UCI, irlandezul Pat McQuaid, într-o conferinţă de presă la Geneva. El a calificat această zi drept una foarte importantă pentru ciclism.

De asemenea, Pat McQuaid a afirmat că nu are nicio intenţie să demisioneze, în ciuda criticilor la adresa sa în cazul Armstrong.

UCI a confirmat sancţiunile pronunţate în august de USADA, care l-a radiat pe viaţă şi l-a privat de rezultatele din marea parte a carierei.

Armstrong, în vârstă de 41 de ani, s-a retras definitiv din ciclism la începutul anului 2011.

În urmă cu o săptămână, USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj, la echipa la care evoluat până în 2004, US Postal.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Potrivit mărturiilor culese de USADA, mai mulţi coechipieri ai lui Armstrong s-au dopat în acelaşi timp cu liderul echipei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici