CAZUL LANCE ARMSTRONG: Alţi doi sponsori renunţă la colaborarea cu sportivul american

Anheuser-Busch, unul dintre cei mai mari producători de bere din lume, şi constructorul american de biciclete Trek au anunţat, miercuri, renunţarea la contractele pe care le aveau încheiate cu fostul rutier Lance Armstrong, acuzat de dopaj, la scurt timp după ce Nike a făut acelaşi lucru.

263 afișări
Imaginea articolului CAZUL LANCE ARMSTRONG: Alţi doi sponsori renunţă la colaborarea cu sportivul american

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am decis să nu reînnoim parteneriatul cu Lance Armstrong, actuala înţelegere urmând a expira la finalul acestui an", au declarat reprezentanţii companiei Anheuser-Busch, într-un comunicat, precizând totodată că vor susţine financiar în continuare fundaţia Livestrong, creată de Armstrong pentru lupta împotriva cancerului.

"Compania Trek se declară dezamăgită de probele prezentate în dosarul USADA, realizat în cazul lui Lance Armstrong. Date fiind concluziile acestui dosar, Trek pune capăt colaborării pe termen lung cu Lance Armstrong", a precizat producătorul de biciclete, tot prin intermediul unui comunicat de presă.

La fel ca Nike şi Anheuser-Busch, Trek a anunţat că va sprijini în continuare fundaţia fostului ciclist. Tot miercuri, Armstrong şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Livestrong.

În urmă cu o săptămână, USADA a publicat, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului american, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj.

USADA îl acuză pe fostul sportiv că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, de-a lungul carierei sale. Armstrong a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care se numără şi şapte victorii în Turul Franţei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici