CAZUL LANCE ARMSTRONG: Un fost coechipier al ciclistului a demisionat din funcţia de director tehnic al echipei Orica

Australianul Matt White, fost coechipier al lui Lance Armstrong la US Portal, în perioada 2001-2003, a demisionat din funcţia de director sportiv al echipei Orica-GreenEDGE, după apariţia raportului USADA privind acuzaţiile de dopaj la adresa texanului.

159 afișări
Imaginea articolului CAZUL LANCE ARMSTRONG: Un fost coechipier al ciclistului a demisionat din funcţia de director tehnic al echipei Orica

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt trist să recunosc că am făcut parte dintr-o echipă în care dopajul făcea parte din strategie şi că am participat la această strategie", a declarat White, care s-a aflat sub contract şi cu Discovery Channel, în perioada 2006-2007. "Nu este ceva de care să fiu mândru şi le cer scuze iubitorilor de ciclism, presei, familiei mele şi apropiaţilor mei, precum şi sportivilor care au ales în această perioadă să nu se dopeze", a adăugat el.

White, în vârstă de 38 de ani, avea responsabilităţi şi în cadrul federaţiei australiene, post la care de asemenea a renunţat.

Agenţia Americană Antidoping (USADA) a publicat, miercuri, pe site-ul său, dosarul cu peste 1.000 de pagini realizat în cazul Lance Armstrong, care conţine probe evidente şi mărturiile depuse de foşti coechipieri ai rutierului american, ce dovedesc că americanul crease un sistem complex de dopaj.

Lance Armstrong a primit interdicţie pe viaţă şi a fost deposedat de toate rezultatele sportive obţinute din 1998 până în prezent, între care se numără şi şapte victorii în Turul Franţei, a anunţat, la 24 august, Agenţia Americană Antidoping. Anunţul a survenit la scurt timp după ce rutierul, retras din activitate în 2011, a declarat că renunţă la lupta judiciară cu USADA, care îl acuză de dopaj de-a lungul carierei sale.

USADA l-a acuzat pe Armstrong că a utilizat substanţe interzise, printre care EPO şi steroizi, precum şi transfuzii sanguine, începând din 1996. Americanul s-a retras anul trecut din ciclismul profesionist, dar a continuat să concureze în probele de triatlon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici