„Ce ar crede soldaţii din Ucraina dacă aş da mâna cu ruşii? ” se întreabă ucraineanca Svitolina

Jucătoarea ucraineană de tenis Elina Svitolina a declarat vineri că nu va da mâna cu adversarele din Rusia şi Belarus din respect pentru soldaţii care luptă pe front în urma invaziei Moscovei în ţara sa, de anul trecut.

1691 afișări
Imaginea articolului „Ce ar crede soldaţii din Ucraina dacă aş da mâna cu ruşii? ” se întreabă ucraineanca Svitolina

Sursa foto: Hepta

Svitolina, care a ajuns vineri în turul al patrulea la Roland Garros cu o victorie în faţa rusoaicei Anna Blinkova, a refuzat să dea mâna cu adversara sa şi a fost huiduită de unii dintre fani.

"A început cu guvernul ucrainean care a mers la întâlnirile cu guvernul rus", a declarat Svitolina.

"Ei (Ucraina) au fost împotriva strângerii de mână pentru că nu împărtăşesc aceleaşi valori, evident, şi ceea ce fac ruşii în ţara noastră".

"Suntem ucraineni, toţi uniţi pentru un singur obiectiv, acela de a câştiga acest război. Facem tot ceea ce este necesar".

Ucraineana de 28 de ani a cerut în repetate rânduri ca toţi jucătorii de tenis ruşi şi belaruşi să fie excluşi din competiţiile internaţionale din cauza invaziei din 2022.

"Eu sunt ucraineancă. Îmi apăr ţara, fac tot ce este posibil pentru a sprijini bărbaţii şi femeile care se află acum în prima linie de front şi care luptă pentru pământul nostru, pentru ţara noastră", a declarat Svitolina.

"Vă puteţi imagina bărbatul sau fata din prima linie care se uită la mine şi eu mă comport ca şi cum nimic nu se întâmplă?".

Invazia Rusiei în Ucraina a fost susţinută de Belarus, care a acţionat ca un teren de pregătire pentru trupele şi armele ruseşti.

"Eu îmi reprezint ţara. Am o voce şi am poziţia mea în acest război. Ceea ce fac guvernul şi soldaţii ruşi este cu adevărat teribil", a declarat Svitolina. "Suntem cu toţii uniţi, ucraineni, şi aceasta este poziţia noastră".

Gestul de a refuza o strângere de mână se va repeta cel mai probabil peste câteva zile, când ucraineanca o va înfrunta în turul al patrulea pe rusoaica Daria Kasatkina, a noua favorită, în turul al patrulea.

Kasatkina, care a părăsit Rusia, a criticat războiul, numindu-l un "coşmar" şi înţelegând decizia ucrainienilor de a nu da mâna.

"Îi sunt recunoscătoare Dashei (Kasatkina) pentru că a adoptat această poziţie. Este ceea ce aştepţi şi de la ceilalţi. Este foarte curajos din partea ei", a spus Svitolina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici