CE junioare: Laura Jurcă, medalie de argint, Andreea Iridon-locul 6, la individual-compus

Gimnasta junioară Laura Jurcă a cucerit, vineri, medalia de argint, în finală la individual-compus, iar Andreea Iridon s-a clasat pe locul 6, la Campionatul European de la Sofia.

220 afișări
Imaginea articolului CE junioare: Laura Jurcă, medalie de argint, Andreea Iridon-locul 6, la individual-compus

Laura Jurcă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Laura Jurcă a obţinut următoarele note în finală: 14.066 (bârnă), 13.966 (sol), 14.733 (sărituri) şi 12.933 (paralele), iar cu un total de 55.698 puncte, a câştigat medalia de argint.

La rândul său, Andreea Iridon a fost notată cu 13.933 (sol), 13.400 (sărituri), 13.400 (paralele) şi 13.200 (bârnă), total 53.933 puncte, cu care s-a clasat pe locul 6.

Medalia de aur a finalei a revenit gimnastei Angelina Melnikova (Rusia, 57.107 puncte), iar cea de bronz sportivei Elissa Downie (Marea Britanie, 55.332).

La ediţia CE din 2012, în finală la individual-compus, Andreea Munteanu a cucerit medalia de bronz.

De asemenea, în finalele pe aparate ale junioarelor s-au calificat, miercuri, Laura Jurcă, la sărituri şi sol, Andreea Iridon la bârnă şi sol, iar Anda Butuc la bârnă.

La nivelul senioarelor, România este calificată în finala pe echipe, în timp ce gimnasta Larisa Iordache va lua startul în toate cele patru finale pe aparate la CE de la Sofia, sărituri, paralele, bârnă şi sol, iar Diana Bulimar va evolua în finala de la bârnă.

Finala pe echipe va avea loc sâmbătă, iar cea pe aparate, duminică.

România a cucerit o primă medalie la CE de la Sofia, miercuri, prin echipa de junioare, în componenţa, Laura Jurcă, Andreea Iridon, Anda Butuc, Andra Stoica şi Andreea Ciurusniuc, care a urcat pe treapta a treia a podiumului, cu un total de 164.972 puncte.

Obiectivul delegaţiei României la CE de la Sofia este obţinerea a trei-patru medalii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici