Chirilă: Mi s-a furat munca pe care o puteam duce la bun sfârşit

Tehnicianul Ionuţ Chirilă consideră că prin demiterea sa din funcţia de antrenor al echipei Concordia Chiajna i s-a furat munca depusă la formaţia ilfoveană, unde ajunsese să promoveze ca titulari şapte jucători cu vârste de sub 22 de ani.

173 afișări
Imaginea articolului Chirilă: Mi s-a furat munca pe care o puteam duce la bun sfârşit

Tehnicianul Ionuţ Chirilă (Imagine: Laurenţiu Mich/Mediafax Foto)

"Am rămas să construiesc jucătorii tineri pe care i-am găsit acolo, am făcut o echipă frumoasă cu şapte jucători titulari sub 22 de ani. Am jucat cu o echipă de tineret în divizia naţională. Aveam un parcurs frumos. Nu mi s-a spus nimic când am fost dat afară, eu cred că sunt foarte multe substraturi aici. Am fost scos din cauza mai multor schimbări care au avut loc vizavi de veniri şi plecări de antrenori de la alte echipe. Nu vreau să dau niciun exemplu, o să am un comunicat. Vreau să vă spun că e o decizie nedreaptă şi injustă. Scoaterea mea de la Chiajna consider că a fost comandată. Îmi rezerv dreptul de a nu spune mai mult acum. Nu am avut nicio discuţie cu Minea, eu ştiu că mi-am făcut treaba cu profesionalism şi seriozitate, am făcut o echipă frumoasă pentru fotbalul românesc. Consider că mi s-a furat această muncă pe care o puteam duce la bun sfârşit", a declarat Chirilă la Sport.ro.

Referitor la posibilitatea de a continua cariera de antrenor în Liga I, Chirilă a spus că sunt mulţi patroni de cluburi interesaţi de abilitatea sa de a construi echipe fără a avea la dispoziţie sume de bani importante: "Dacă voi fi lăsat să antrenez în fotbalul românesc, cum nu am fost lăsat în ultimii 10 ani, probabil că voi avea variante. Cred că experienţa şi profesionalismul meu de a construi în fotbalul românesc cu foarte puţini bani sau aproape deloc este interesantă pentru foarte mulţi proprietari de cluburi din România".

Tehnicianul Marius Şumudică, în vârstă de 44 de ani, a fost numit, joi, la conducerea tehnică a echipei Concordia Chiajna, înlocuindu-l pe Ionuţ Chirilă, care a fost demis miercuri.

După primele două meciuri disputate în acest an de Concordia Chiajna şi pierdute în faţa formaţiei Steaua, primarul Mircea Minea l-a ameninţat în mai multe rânduri pe Ionuţ Chirilă cu demiterea, deoarece ar fi cedat meciurile intenţionat în faţa echipei pregătite de prietenul său, Laurenţiu Reghecampf.

Printre cele mai grave acuze aduse de Minea lui Chirilă a fost aceea potrivit căreia "şi-a dat pantalonii jos în faţa Stelei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici