Cine este Legia Varşovia, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor

Formaţia Legia Varşovia, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor, a ajuns în această fază a competiţiei după ce a eliminat campioanele Ţării Galilor, TNS, 3-1 în deplasare şi 1-0 acasă, şi Norvegiei, Molde FK (1-1 în deplasare şi 0-0 pe teren propriu).

924 afișări
Imaginea articolului Cine este Legia Varşovia, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor

Cine este Legia Varşovia, adversara Stelei în play-off-ul Ligii Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Înfiinţat în 1916, Legia Varşovia este clubul armatei şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe Pepsi Arena, cu o capacitate de 31.103 locuri, în timp ce culorile echipei sunt "alb-verde".

Legia Varşovia a câştigat de nouă ori campionatul, iar de alte 16 ori a triumfat în Cupa Poloniei.

Din lotul echipei fac parte portarul slovac Duşan Kuciak, fost la FC Vaslui, internaţionalul eston Henrik Ojamaa şi cel georgian Vladimir Dvalişvili. Antrenorul echipei este, începând din iunie 2012, Jan Urban, fost internaţional polonez.

În această vară, la Legia au venit Bartosz Zurek (Belchatow), Henrik Ojamaa (Motherwell), Raphael Augusto (împrumutat de la Fluminense). La capitolul plecări, sunt de remarcat cedarea mijlocaşului Janusz Gol la Amkar Perm şi Danijel Ljuboja la RC Lens.

După disputarea a trei etape din actualul sezon al campionatului Poloniei, Legia se află pe prima poziţie cu trei victorii, 12 goluri marcate şi numai unul primit.

De-a lungul timpului, polonezii au mai jucat de două ori împotriva echipelor româneşti, cu UTA şi Rapid.

Împotriva arădenilor, Legia s-a calificat în turul doi al Cupei Campionilor Europeni din sezonul 1969/1970, după 2-1 şi 8-0, în timp ce împotriva giuleştenilor au pierdut calificarea în al treilea tur al Cupei UEFA din sezonul 1971/1972, după 0-4 la Bucureşti şi 2-0 la Varşovia.

Rapid şi Legia s-au mai întâlnit şi în sezonul 2011/2012 al Ligii Europa, când formaţia poloneză s-a impus în faza grupelor cu 1-0, la Bucureşti, şi 3-1, la Varşovia.

În ianuarie 2012, Steaua şi Legia Varşovia au disputat un meci amical în cantonamentul din Antalya, când campioana României s-a impus cu scorul de 2-1, prin reuşitele lui Florin Costea şi Leandro Tatu.

Campioana României, Steaua Bucureşti, va întâlni echipa poloneză Legia Varşovia, în play-off-ul preliminariilor Ligii Campionilor, s-a stabilit, vineri, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon.

Steaua va juca primul meci pe teren propriu la 20/21 august, iar returul la 27/28 august la Varşovia.

Echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a fost cap de serie la tragerea la sorţi efectuată de oficialii UEFA Gianni Infantino şi Giorgio Marchetti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici