Cluburile Rapid şi Dinamo, sancţionate cu 50.625, respectiv 37.968 de lei de Comisia de Disciplină

Cluburile Rapid şi Dinamo au fost sancţionate, miercuri, cu 50.625, respectiv 37.968 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a FRF ca urmare a incidentelor provocate de suporterii proprii la meciul direct din cadrul etapei a XXVI-a a Ligii I, informează site-ul oficial al LPF.

100 afișări
Imaginea articolului Cluburile Rapid şi Dinamo, sancţionate cu 50.625, respectiv 37.968 de lei de Comisia de Disciplină

Cluburile Rapid şi Dinamo, sancţionate cu 50.625, respectiv 37.968 de lei de Comisia de Disciplină (Imagie: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Gruparea giuleşteană a fost sancţionată pentru introducerea şi aprinderea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului şi pentru aruncarea de obiecte în spaţiul de joc şi spre alţi spectatori. "În baza art. 82.1 şi 2, coroborat cu art. 83.2.b, se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate sportivă de 16.875 lei; În baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.1.d, se sancţionează clubul FC Rapid cu o penalitate sportivă de 50.625 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul FC Rapid va executa sancţiunea cea mai gravă, respectiv art. 83.2.d şi o penalitate sportivă de 50.625 lei", se menţionează în soluţia comisiei.

De asemenea, FC Dinamo a fost sancţionată pentru introducerea şi aprinderea de materiale pirotehnice în interiorul stadionului şi pentru aruncarea de obiecte în spaţiul de joc şi spre alţi spectatori, dar comisia a stabilit un cuantum mai mic al penalizării. "În baza art. 82, coroborat cu art. 83.2.d din RD, se sancţionează clubul FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 16.875 lei; În baza art. 82, raportat la art.83.2.b, se sancţionează clubul FC Dinamo cu penalitatea sportivă de 37.968 lei; În baza art. 45.1 din RD, clubul FC Dinamo 1948 va executa sancţiunea cea mai gravă şi anume penalitatea sportivă de 37.968 lei", se menţionează pe site-ul citat.

În timpul meciului Dinamo - Rapid, încheiat cu scorul de 2-0, între suporterii celor două formaţii au avut loc mai multe incidente. În minutul 75, o parte a galeriei rapidiste a avut o altercaţie cu fanii dinamovişti de la Peluza Sud, aflaţi la Tribuna a II-a. Un suporter dinamovist a ajuns pe marginea gazonului, dar a fost reţinut de către stewarzi, iar ulterior Jandarmeria a intervenit în forţă în galeria rapidistă. Suporterul dinamovist care a ajuns aproape de teren a fost scos de stewarzi prin faţa galeriei rapidiste, care a aruncat cu scaune şi beţe în direcţia acestuia.

De asemenea, pe tot parcursul meciului cele două grupuri de suporteri au aprins şi aruncat spre spaţiul de joc fumigene şi petarde.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici