„Cocoşii galici” de rezervă, răpuşi de Tunisia. Franţa şi Australia în optimi la CM

  • Franţa a reuşit miercuri contraperformanţa de a fi învinsă de Tunisia (0-1), în ultimul meci din faza grupelor, de la Campionatul Mondial.
  • Meciul a consemnat o premieră, un gol fiind anulat după fluierul de final.
  • Australia a învins Canada cu 1-0 şi e şi ea în optimile de finală.
1167 afișări
Imaginea articolului „Cocoşii galici” de rezervă, răpuşi de Tunisia. Franţa şi Australia în optimi la CM

Didier Deschamps a decis să introducă în teren „cocoşii galici” de rezervă, lucru care s-a reflectat în joc, tunisienii având superioritate la majoritatea capitolelor în prima repriză, când au şi marcat un prim gol, în minutul 8, prin Nader Ghandri, dar care a fost anulat la semnalizarea arbitrului asistentul, a cărui decizie a fost certificată de VAR.

În ciuda faptului că a avut o posesie mai bună, Franţa a trimis un singur şut spre poartă, în comparaţie cu cele 4 ale tunisienilor, din care două l-au pus la lucru pe Steve Mandanda, înlocuitorul lui Lloris, după execuţiile lui Anis Slimane şi Wahbi Khazri.

Cele 6 cornere ale primei reprize la poarta franceză reflectă la rândul lor dominaţia tunisiană, nefructificată însă până la pauză, când scorul era 0-0, cu tunisienii trimişi acasă şi francezii pe primul loc în grupă.

_____
De cealaltă parte, la Al Wakrah, Danemarca avea nevoie de o victorie pentru calificare. Ceea ce s-a văzut şi în jocul din teren, nordicii având posesie mult mai bună, ajunsă spre 70 la sută până la pauză.

Totuşi, ceilalţi indicatori statistici au arătat echilibru în teren, numărul ocaziilor şi al şuturilor spre şi pe poartă fiind sensibil egal.

Australienii erau calificaţi în condiţiile în care pe ambele stadioane se înregistra acelaşi scor, 0-0, însă nu puteau risca, deoarece o eventuală victorie a tunisienilor i-ar fi scos din cărţi.

Jensen şi Maehle au ratat situaţii importante pentru danezi, în timp ce Riley McGree şi Mitchell Duke l-au pus la treabă pe Kasper Schmeichel.

_____
Nici o schimbare în Tunisia – Franţa la pauză. Aissa Laidouni deschide apetitul la gol al africanilor, cu un şut peste poartă.

Lovitura, oarecum previzibilă, e dată de Khazri, care a deschis scorul, în minutul 58, după o acţiune personală şi un şut din poziţie centrală, puţin dincolode linia de 16 metri.

La acest scor Tunisia e în optimi.

_____
La distanţă de doar două minute, după golul tunisienilor, australianul Mathew Leckie primeşte o pasă în profunzime, plecat dinaintea liniei de mijloc, şi face o cursă frumoasă, două dribliguri în faţa fundaşului danez şi şutează cu noroc, pe colţul lung al porţii lui Kasper Schmeichel.

1-0 şi Australia trece pe locul 2 în clasamentul live. Urmează ofensiva danezilor, inclusiv cu urcarea lui Schmeichel în atac, dar în ciuda a trei ocazii consistente de a egala, danezii se recunsoc învinşi şi pot face bagajele pentru Copenhaga, pentru că pe celălalt stadion...

_____
Orgoliul rănit al „cocoşilor galici” îl determină pe Didier Deschamps să arunce în „curte” piesele grele din „ogradă”.

Mbappe, Griezmann, Rabiot, Dembele şi Saliba vin să salveze situaţia în faţa „Vulturilor din Cartagina”, dar au dificultăţi în a se apropia periculos de poarta acestora.

6 cornere nu le ajung francezilor pentru a obţine egalarea. Se dictează 9 minute suplimentare.

La ultima fază, specatorii şi fanii fotbalului din întreaga lume au parte de o premieră.

Griezmann reuşeşte în cele din urmă să egaleze (1-1, min. 90+9), după o lovitură liberă, şi fanii Tunisiei sunt deznădăjduiţi, victoria împotriva Franţei fiind singura consolare pentru ratarea calificării.

Centralul neozeelandez fluieră finalul confruntării şi Franţa are 7 puncte, pe primul loc. Terenul e împânzit de jucători, cameramani, oficiali...

Dar, staţi! Arbitrul este solicitat să verifice faza golului. După câteva minute, acesta decide să anuleze reuşita şi lasă meciul să continue încă preţ de câteva secunde.

Se încheie în uralele tunisienilor din tribune, mândri că au învins cu 1-0 campioana mondială în exerciţiu.

Franţa de pe locul 1 (6p) şi Australia de pe 2 (6p) îşi aşteaptă adversarele din optimi, ce se vor decide după partidele Polonia – Argentina şi Arabia Saudită – Mexic, ce se joacă tot miercuri, de la ora 21.00.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici