Comisia de Disciplină a amânat din nou judecarea lui Cristian Borcea

Comisia de Disciplină a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a amânat din nou judecarea acţionarului FC Dinamo, Cristian Borcea, pentru critici la adresa arbitrajului, stabilind ca termen data de 8 decembrie, informează, joi, site-ul oficial al LPF.

14 afișări
Imaginea articolului Comisia de Disciplină a amânat din nou judecarea lui Cristian Borcea

Comisia de Disciplină a amânat din nou judecarea lui Cristian Borcea (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Preşedintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, şi finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, implicaţi în acelaşi caz, au fost deja sancţionaţi de Comisia de Disciplină în şedinţa din 17 noiembrie. Aceştia au fost sancţionaţi cu câte două luni de suspendare şi cu câte 15.000 lei penalitate sportivă, în timp ce cazul lui Cristian Borcea fusese amânat pentru 24 noiembrie.

Comisia Centrală a Arbitrilor a depus memoriu la Comisia de Disciplină a LPF împotriva oficialilor Dinu Gheorghe, Gigi Becali şi Cristian Borcea ca urmare a declaraţiilor făcute de aceştia în mass-media după partida Rapid - Pandurii Târgu Jiu, scor 1-1, din etapa a XIII-a a Ligii I.

Tot în cadrul şedinţei de miercuri, Comisia de Disciplina a sancţionat următorii jucători:

Hristu Chiacu (FC Timişoara) - 2 etape de suspendare şi 3.000 de lei penalitate sportivă; Eric Bicfalvi (FC Steaua) - 2 etape şi 3.000 de lei; Bruno Mandinga (FCM Târgu Mureş) - 2 etape şi 3.000 de lei; Borislav Topici (FCM Târgu Mureş) - 2 etape şi 3.000 de lei; Ciprian Vasilache (FCM Târgu Mureş) - 2 etape şi 3.000 de lei; Daniel Oros (FC Brasov) - 1 etapă şi 740 de lei; Sergiu Bar (Victoria Brăneşti) - 1 etapă şi 740 de lei;

Clubul FCM Târgu Mureş a primit o penalitate sportivă de 10.000 de lei pentru comportamentul necivilizat al suporterilor la meciul de pe teren propriu cu Steaua din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I.

În ceea ce priveşte cererea de reviziuire formulată de antrenorul Viorel Hizo (FC Vaslui), Comisia de Disciplină a LPF a admis memoriul acestuia şi a stabilit o suspendare pentru 1 etapă, constatând în acelaşi timp că sancţiunea a fost executată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici