Condescu: Clubul Pandurii a iniţiat numai acţiuni în instanţă conforme cu statutul FRF

Preşedintele CS Pandurii, Marin Condescu, a răspuns, luni, ameninţărilor formulate de Federaţia Română de Fotbal, de excludere din Adunarea Generală a federaţiei, precizând că gruparea gorjeană nu a iniţiat acţiuni în instanţă decât în conformitate cu statutul FRF.

27 afișări
Imaginea articolului Condescu: Clubul Pandurii a iniţiat numai acţiuni în instanţă conforme cu statutul FRF

Condescu: Clubul Pandurii a iniţiat numai acţiuni în instanţă conforme cu statutul FRF (Imagine: Mediafax Foto)

"Niciodată clubul Pandurii Târgu Jiu nu a iniţiat alte acţiuni în instanţă decât cele conforme cu articolul 57 din Statutul FRF. Nu avem ce acţiuni să ne retragem, pentru că nu am iniţiat alte acţiuni decât cele referitoare la relaţiile de muncă", a explicat Condescu, după ce juristul FRF, Justin Ştefan, a declarat că gruparea Pandurii riscă excluderea din Adunarea Generală a FRF dacă nu-şi retrage acţiunile declanşate în instanţele civile cu privire la cazul Iordache.

Marin Condescu a mai precizat că orice decizie vor lua comisiile în acest caz, aceasta va fi atacată la TAS: "Orice decizie care va fi luată de comisii în ceea ce priveşte cazul Iordache va fi atacată la TAS. Deocamdată, în vigoare este hotărârea numărul 476/19.05.2009 a Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF, care a suspendat punerea în executare a deciziei CAF nr.77/03.04.2009".

Totodată, clubul Pandurii a transmis, luni, către FRF o notificare prin care îşi precizează poziţia în acest caz:

"Apreciem că nu am încălcat art.57 coroborat cu art. 56 din Statutul FRF, astfel că nu ne este aplicabilă sancţiunea prevăzută de art.18 din respectivul statut. Considerăm că litigiul este unul de muncă între club şi jucător, aspect ce rezultă chiar din dispozitivul Deciziei nr. 77/CF/2009 din 03.04.2009, pronunţată de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal din cadrul FRF în dosarul nr. 77/CF/2009 prin care «în temeiul art. 10, lit. a, alin. 2 din Regulamentul privind statutul şi transferul jucătorilor de fotbal, constată încetate raporturile contractuale dintre CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu şi jucătorul Ilie Iordache, începând cu data de 03.04.2009». Legea 69/2000, prin art. 14, al. 2, lit. B, nu face distincţie între sportivul care încheie cu o structură sportivă, în formă scrisă, un contract individual de muncă sau o convenţie civilă", se arată în adresa clubului Pandurii.

"CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu nu a introdus nici o acţiune în justiţie după hotărârea Comisiei pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF, prin care a fost suspendată decizia CF / 77 / 2009. CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu nu va apela la justiţia civilă atâta timp cât organismele executive ale FRF nu vor interveni peste deciziile şi hotărârile organismelor jurisdicţionale. Apelarea la instanţele de drept comun s-a făcut de către CS Pandurii Lignitul Tg-Jiu cu acordul verbal al preşedintelui FRF Mircea Sandu care a constatat modul penal în care a judecat Curtea de Arbitraj pentru Fotbal", se mai menţionează în comunicatul grupării gorjene.

Membrii Comitetului Executiv al FRF vor supune la vot, în şedinţa de la sfârşitul lunii septembrie, excluderea clubului Pandurii Târgu Jiu din Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal pentru că refuză să renunţe la acţiunile din instanţele civile în cazul jucătorului Ilie Iordache.

Juristul FRF Justin Ştefan a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că gruparea Pandurii Târgu Jiu a încălcat grav statutul federaţiei la care este afiliată, adresându-se unor instanţe civile în acest caz, iar articolul 18 din statut prevede excluderea din Adunarea Generală.

În aceeaşi conferinţă de presă, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat că scandalul legat de clubul Pandurii Târgu Jiu a pornit de la faptul că preşedintele Marin Condescu este nemulţumit de deciziile comisiilor fotbalistice, care au dat câştig de cauză jucătorului Ilie Iordache, declarându-l liber de contract, şi clubului Dinamo, căruia gruparea gorjeană este obligată să îi achite suma de 1 milion de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici