Condescu neagă că ar fi refuzat să pună la dispoziţia CE Oltenia documentele cerute

Preşedintele clubului Pandurii, Marin Condescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu ascunde niciun document, după cum a fost acuzat de reprezentantul principalului finanţator al formaţiei gorjene, CE Oltenia, al cărui manager privat, Laurenţiu Ciurel, a depus o plângere la IPJ Gorj.

126 afișări
Imaginea articolului Condescu neagă că ar fi refuzat să pună la dispoziţia CE Oltenia documentele cerute

Condescu neagă că ar fi refuzat să pună la dispoziţia CE Oltenia documentele cerute (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Condescu a făcut publice mai multe documente financiar-contabile ale clubului Pandurii Târgu Jiu pentru a arăta că nu ascunde niciun document. El a anunţat că pune la dispoziţia presei raportul cenzorilor, un raport al unor experţi contabili, precum şi raportul administratorilor pe anul 2012, în speranţa că, astfel, Laurenţiu Ciurel va lua act de documentele respective.

Marin Condescu a menţionat că reprezentantul Complexului Energetic Oltenia în Consiliul de Administraţie al clubului, Ion Pisc (director al Termocentralei Rovinari), este în posesia acestor documente de mai mult timp şi, ca urmare, nu crede că Laurenţiu Ciurel nu are cunoştinţă de existenţa lor.

"Niciuna din acţiunile pe care clubul le-a făcut în 2012, în 2011 şi până în 2004 şi chiar mai în urmă, dacă doriţi, nu îmbracă o formă penală. În toţi aceşti ani am luat licenţa anual, iar administrativ şi financiar nu au fost probleme, iar pe 2012 clubul a încheiat anul cu un profit de peste trei milioane de lei. Şi ca să fiu sigur că aceste documente ajung şi la domnul Ciurel am decis să le pun la dispoziţia dumneavoastră, fiindcă transparenţa din partea noastră a fost totală", a declarat Condescu, care a solicitat aceeaşi transparenţă şi din partea conducerii CE Oltenia, pe care a acuzat-o că nu a pus la dispoziţia sindicatelor pe care le conduce niciuna din hotărârile luate, sindicatele constatând direct consecinţele acelor decizii.

Marin Condescu a reafirmat că echipa de fotbal nu va mai primi anul acesta finanţare din partea CE Oltenia, deşi, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul privat Laurenţiu Ciurel declarase că unitatea pe care o conduce îşi va onora pe mai departe obligaţiile financiare pe care le are faţă de club.

Condescu a menţionat că echipa va câştiga suficienţi bani din drepturile de televizare a meciurilor din campionatul intern încât să nu depindă de banii Complexului Energetic Oltenia.

"Din contractul cu televiziunile clubului îi revin 3.1 milioane de euro, bani suficienţi pentru a reuşi singuri, fără a mai face apel la finanţarea care vine din partea Complexului Energetic Oltenia, având în vedere situaţia dificilă cu care se confruntă unitatea. Nici nu vreau ca la un moment dat unii oameni neplătiţi de trei-patru luni să spună că sunt neplătiţi pentru că banii au ajuns la club", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie de la Pandurii Târgu Jiu.

Marin Condescu a mai menţionat că îşi doreşte foarte mult în perioada următoare o calificare a echipei în grupele Ligii Europa, fapt care ar asigura ulterior echipei venituri de câteva milioane de euro. În plus, acesta consideră că o calificare în această fază a competiţiei ar creşte cota de transfer a unor jucători pe care echipa îi are disponibili în acest sens.

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat, miercuri, că a cerut Poliţiei să verifice activitatea financiară a CS Pandurii Târgu Jiu după ce a încercat de cinci ori să intre în posesia actelor contabile ale echipei, căreia îi asigură 69 la sută din venituri. Totodată, el a menţionat că şedinţa la care urma să fie votată propunerea sa de schimbare a lui Marin Condescu din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al CS Pandurii nu va mai avea loc la 19 iulie, ci o săptămână mai târziu, decalarea fiind generată de decizia UEFA ca gruparea olteană să dispute primul meci în Liga Europa în deplasare, nu pe teren propriu, aşa cum se ştia până acum.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici