Cooke: Când Armstrong va plânge la Oprah să vă gândiţi la sportivii corecţi care nu au obţinut nimic

Sportiva britanică Nicole Cooke, campioană mondială şi olimpică la ciclism pe şosea în 2008, şi-a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, retragerea din activitate, profitând de ocazie pentru a-i critica pe Lance Armstrong şi Tyler Hamilton, care s-au dopat de-a lungul carierei.

418 afișări
Imaginea articolului Cooke: Când Armstrong va plânge la Oprah să vă gândiţi la sportivii corecţi care nu au obţinut nimic

Cooke: Când Armstrong va plânge la Oprah să vă gândiţi la sportivii corecţi care nu au obţinut nimic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte mulţumită de cariera mea. Am multe amintiri frumoase legate de activitatea mea începând de la vârsta de 12 ani. Am câştigat toate cursele la care am visat şi chiar mai mult. Sunt foarte norocoasă că am putut să câştig cinstit. Am fost şi furată de trişori, dar sunt norocoasă, mă aflu aici, în faţa voastră, cu un palmares mai bun decât aş fi visat la 12 ani. Însă mulţi oameni cinstiţi, care au concurat corect, au fost nevoiţi să se retragă din activitate fără să obţină nimic, după o viaţă de muncă. Atunci când Lance va plânge la Oprah, să vă gândiţi la acei sportivi corecţi care s-au retras fără niciun premiu. Tyler Hamilton va câştiga mai mulţi bani din cartea în care descrie cum s-a dopat decât mine în toţi anii de muncă cinstită", a spus Cooke, în vârstă de 29 de ani, de zece ori campionă a ţării sale.

Conform presei americane, Lance Armstrong va mărturisi că s-a dopat în interviul pe care îl va acorda realizatoarei TV, Oprah Winfrey, care va fi înregistrat, astăzi, la Austin (Texas).

Potrivit USA Today, care citează o sursă anonimă, fostul rutier va spune, pentru prima oară, că s-a dopat de-a lungul carierei, lucru pe care l-a negat până acum, însă nu va oferi detalii despre metodele folosite şi nici nu va numi persoane care l-au ajutat.

Anul trecut, după o anchetă a USADA, care a descoperit că fostul câştigător al Turului Franţei s-a dopat sistematic, Federaţia Internaţională de Ciclism (UCI) i-a anulat lui Armstrong întregul palmares începând cu 1 august 1998 şi l-a suspendat pe viaţă din activitatea sportivă. Armstrong nu a contestat această decizie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici