Ian Thorpe: Când Armstrong s-a prăbuşit, am fost fericit

Înotătorul australian Ian Thorpe a declarat, miercuri, că s-a bucurat când ciclistul american Lance Armstrong, de şapte ori câştigător al Turului Franţei, a fost dovedit că s-a dopat sistematic.

262 afișări
Imaginea articolului Ian Thorpe: Când Armstrong s-a prăbuşit, am fost fericit

Lance Armstrong (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cvintuplul campion olimpic a făcut aceste afirmaţii în cadrul Doha Goals, un forum mondial sportiv, care se desfăşoară în capitala Qatarului.

Thorpe l-a felicitat pe Travis Tygart, preşedintele Agenţiei Americane Antidoping (USADA), organism care a investigat cazul Armstrong. "Când Armstrong s-a prăbuşit, am fost fericit. S-a demonstrat că nu contează cine eşti şi ce ai făcut, te poţi prăbuşi oricând', a afirmat Thorpe.

"Este corect să vorbim despre posibilitatea de a vedea schimbări intervenind în societatea noastră prin sport. Dar văzând cazurile de dopaj însemnă că nu am ajuns să-i protejăm pe oameni", a continuat Thorpe.

"Cultura de a câştiga în SUA şi în alte părţi reprezintă unul dintre motivele care duc la dopaj. Am ajuns să depistăm cazuri de dopaj în patinajul pe rotile, o disciplină non-olimpică, în care a fost pus la punct cel mai sofisticat program pe care l-am văzut vreodată, între părinţi şi antrenori. Lupta împotriva dopajului se află în centrul dezbaterilor noastre, aici, la Doha Goals", a declarat, la rândul său, Tygart.

Prezent şi el la Doha, deţinătorul recordului mondial la triplusalt, britanicul Jonathan Edwards, crede că sportul are o problemă de credibilitate. "Când asistăm la o competiţie, nu putem şti dacă este real ceea ce vedem, există o mare problemă de credibilitate. Oamenii au nevoie să creadă în sportivi".

Ian Thorpe a fost el însuşi bănuit de dopaj, dar aceste acuzaţii nu au fost probate niciodată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici