Copos solicită sancţionarea lui Gigi Becali pentru "intoleranţă rasială"

Acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, solicită comisiilor FRF şi LPF sancţionarea finanţatorului stelist Gigi Becali pentru "intoleranţă rasială" după ce acesta i-a numit "ţigani" pe suporterii giuleşteni.

21 afișări
Imaginea articolului Copos solicită sancţionarea lui Gigi Becali pentru "intoleranţă rasială"

Copos solicită sancţionarea lui Gigi Becali pentru "intoleranţă rasială" (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"Solicităm de asemenea în modul cel mai categoric ca forurile competente din FRF şi LPF să sancţioneze cu severitatea cuvenită declaraţiile lui Gigi Becali. Sper de asemenea că de această dată Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării se va autosesiza şi va face ceea ce trebuie să facă o instituţie guvernamentală plătită din bani publici: să ia măsurile cuvenite împotriva unei manifestări publice de intoleranţă rasială fără precedent. Nu este prima dată când sesizăm acest organism, dar până acum, din păcate, n-am observat nicio măsură convingătoare care să pună capăt acestui gen de comportamente", afirmă oficialul rapidist pe blogul său personal.

Copos susţine că FC Rapid va sesiza Parlamentul European referitor la declaraţiile rasiste ale lui Gigi Becali.

"Este inexplicabil pentru mine cum un europarlamentar şi candidat la preşedinţia României, aşa-zis exponent al democraţiei, poate recurge la un astfel de limbaj suburban, incalificabil. Sunt sigur că această răbufnire viscerală trădează, pe lângă binecunoscutele carenţe de comportament care îl caracterizează pe patronul Stelei, şi disperarea sa ca urmare a faptului că nu mai poate stăpâni fenomenul stelist, precum şi spaima că în confruntarea Steaua - Rapid din 24 octombrie nu-l vor mai ajuta nici măcar manevrele subterane al căror fervent practicant s-a dovedit a fi. Vom aduce la cunoştinţa Parlamentului European modul în care un membru al acestui prestigios organism înţelege să-şi exercite statutul său", a adăugat Copos.

Finanţatorul stelist Gigi Becali a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că rapidiştii nu se supără când sunt făcuţi ţigani, deoarece ei sunt "ţigani curaţi, pursânge" şi nu vor să li se spună rromi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici