Cosmin Contra debutează ca antrenor în campionatul Chinei

Antrenorul Cosmin Contra, care pregăteşte de la începutul anului formaţia Guangzhou R&F, va debuta, sâmbătă, în campionatul Chinei, echipa sa urmând să întâlnească, în deplasare, în primul meci al sezonului, gruparea Hangzhou.

97 afișări
Imaginea articolului Cosmin Contra debutează ca antrenor în campionatul Chinei

Cosmin Contra debutează ca antrenor în campionatul Chinei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / Cosmin Dan)

Ajunsă la cea de-a 12-a ediţie, Chinese Super League este compusă din 16 echipe, cea mai galonată fiind Guangzhou Evergrande, pregătită în trecut de Marcelo Lippi, apoi de Fabio Cannavaro, echipă ce a obţinut patru titluri.

Cele 16 grupări au plătit peste 100 de milioane de euro pentru transferurile de jucători, însă cele mai cunoscute nume sunt antrenorii care vor sta pe băncile tehnice: Gregorio Manzano (Spania, Beijing Guoan), Fabio Cannavaro (Italia, Guangzhou Evergrande), Cosmin Contra (Guangzhou R&F), Sven-Goran Eriksson (Suedia, Shanghai SIPG) şi Francis Gillot (Franţa, Shanghai Shenhua).

În această iarnă, campioana Chinei, Guangzhou Evergrande, i-a transferat pe brazilienii Alan (Red Bull Salzburg) şi Ricardo Goulart (Cruzeiro) pentru 15, respectiv 11 milioane de euro, acestea fiind cele mai mari sume plătite în istoria primei ligi.

Printre jucătorii cunoscuţi din prima ligă chineză sunt australianul Tim Cahill (fost la Everton), în prezent la Shanghai Shenhua, care îl are coechipier pe internaţionalul grec Avraam Papadopoulos, Michel (fost la Getafe şi Valencia), acum la formaţia lui Cosmin Contra, Guangzhou R&F, internaţionalul brazilian Diego Tardelli şi atacantul nigerian Derick Ogbu, care a evoluat timp de un sezon la CFR Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici