Cresc tensiunile în fotbal: Florentino Perez, preşedintele noii Super Ligii Europene, ameninţă cu organizarea propriei Cupe Mondiale

Preşedintele Super Ligii Europene (ESL), Florentio Perez, a declarat că, dacă vreunui jucător al celor 12 echipe fondatoare a noii competiţii nu i se va permite să joace la Cupa Mondială din Qatar din 2022, ESL îşi va crea propria Cupă Mondială.

1468 afișări
Imaginea articolului Cresc tensiunile în fotbal: Florentino Perez, preşedintele noii Super Ligii Europene, ameninţă cu organizarea propriei Cupe Mondiale

Cresc tensiunile în fotbal: Florentino Perez, preşedintele noii Super Ligii Europene, ameninţă cu organizarea propriei Cupe Mondiale

Anunţul European Super League (ESL) a şocat lumea fotbalului. 12 cluburi au anunţat că au format o nouă competiţie europeană numită Super League. Competiţia va fi formată din 20 de echipe, 15 cluburi fondatoare şi alte cinci cluburi care trebuie să se califice de la an la an.

Superliga, care a fost anunţată oficial în duminică noaptea, este contestată de suporteri şi de organismele oficiale de conducere ale fotbalului european şi internaţional.

UEFA şi FIFA au ameninţat că jucătorii care joacă la cluburi implicate în Super League nu vor putea să-şi reprezinte echipele naţionale la Cupa Mondială sau la alte competiţii internaţionale.

Cu toate acestea, Florentino Perez a asigurat că aceasta nu este o problemă.

Preşedintele Super League şi al lui Real Madrid a declarat că este pregătit să-şi creeze propriul turneu de cupă mondială.

„Dacă jucătorilor care participă la Superliga Europeană li se interzice să joace la Cupa Mondială 2022, în Qatar, vom crea propriul nostru turneu al Cupei Mondiale. Nu e mare lucru."

În declaraţia făcută de Super League la anunţarea proiectului, Florentio Perez a spus:

„Vom ajuta fotbalul la toate nivelele şi îl vom duce la locul potrivit în lume. Fotbalul este singurul sport global din lume cu peste patru miliarde de fani şi responsabilitatea noastră ca cluburi mari este să răspundem dorinţelor lor ".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici