Crina "Coco" Popescu: Sunt extrem de mulţumită de ce am realizat în cariera mea

Alpinista Crina Coco Popescu, în vârstă de 16 ani, a declarat, marţi, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", la revenirea în ţară din expediţia în Antarctica şi America de Sud, că este extrem de mulţumită de ce a realizat în cariera sa.

148 afișări
Imaginea articolului Crina "Coco" Popescu: Sunt extrem de mulţumită de ce am realizat în cariera mea

Crina "Coco" Popescu: Sunt extrem de mulţumită de ce am realizat în cariera mea (Imagine: Ovidiu Micsik/Arhiva Mediafax Foto)

"A fost o experienţă extraordinară şi mă bucur foarte mult că am reuşit să-mi îndeplinesc obiectivele. Acum îmi doresc să-mi revin după emoţiile pe care le-am trăit şi ar trebui să mă mai ocup şi de şcoală. A fost ceva deosebit şi ştiam că acolo pe munte eşti tu singur, tu te ajuţi pe tine şi totul faci cu mâna ta. Mi-a fost foarte dor de mama mea şi de sora mea, dar în acelaşi timp mi-a fost dor şi de tatăl meu care mă aştepta în Chile. Deocamdată nu mă gândesc la Himalaya, pentru că va trebui să ma axez mai mult pe şcoală şi pe antrenamentele de recuperare. Sunt extrem de mulţumită de ce am realizat în cariera mea. Este greu de ales un moment care să fi fost cel mai frumos din această expediţie. Bineînţeles că momentul în care reuşeşti să ajungi pe vârf îţi dă o satisfacţie foarte mare, pentru că atunci simţi că toate antrenamentele şi pregătirile au fost făcute cu folos", a spus Crina Popescu.

Tatăl alpinistei, Ovidiu Popescu, a afirmat că este mândru că fiica sa a reuşit în această expediţie fără ajutorul lui: "Coco s-a descurcat foarte bine, a fost tenace, calmă şi a dovedit că este o alpinistă foarte bună. În primul rând sunt mândru că ea are această pasiune, sunt mândru că reprezintă România, fiind în lotul naţional de alpinism, iar ca părinte sunt mândru că de această dată s-a descurcat fără mine".

Crina "Coco Popescu a revenit, marţi, în România, după o expediţie în Antarctica şi America de Sud, unde ce a escaladat cel mai înalt vârf, Vinson (4.897m), şi cel mai înalt vulcan, Sidley (4.181m), aflate la 1.000 de kilometri distanţă unul faţă de celălalt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici