Cristiano Ronaldo, celebrat în Portugalia după câştigarea Balonului de Aur

Atacantul echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a fost celebrat, luni seară, de politicieni şi de oamenii din fotbalul portughez după câştigarea pentru a treia oară a Balonului de Aur.

208 afișări
Imaginea articolului Cristiano Ronaldo, celebrat în Portugalia după câştigarea Balonului de Aur

Cristiano Ronaldo celebrat în Portugalia după câştigarea Balonului de Aur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Acest trofeu este recunoaşterea ta la nivel sportiv. Este devotamentul şi determinarea cu care joci fotbal", a scris preşedintele Portugaliei, Anibal Cavaco Silva, pe site-ul instituţiei, în timp ce premierul Pedro Passos Coelho a declarat că "este un trofeu meritat pentru unul dintre cei mai mari sportivi ai lumii".

Site-ul Federaţiei Portugheze de Fotbal a scris că cel mai bun fotbalist al lumii este din nou portughez: "Cristiano Ronaldo a câştigat pentru a treia oară Balonul de Aur. Cel mai bun fotbalist al lumii este din nou portughez. Felicitări!".

"Federaţia Portugheză este mândră să aibă un jucător precum Cristiano Ronaldo. Nu vreau să diminuez meritele lui Messi sau ale lui Neuer, dar Ronaldo a meritat Balonul de Aur pentru tot ce a făcut în 2014", a spus Fernando Gomes, preşedintele Federaţiei Portugheze de Fotbal.

Selecţionerul naţionalei Portugaliei, Fernando Santos, a afirmat că se aştepta ca Ronaldo să primească Balonul de Aur. "Sincer, mă aşteptam. Este decizia corectă, nu există niciun dubiu. Cristiano Ronaldo este cel mai bun fotbalist al lumii", a precizat Santos.

Cristiano Ronaldo a câştigat, luni seară, pentru a doua oară consecutiv şi a treia oară în carieră Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich.

Portughezul i-a devansat pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi germanul Manuel Neuer (Bayern Munchen).

Ronaldo a obţinut 37,66 la sută din voturile selecţionerilor şi căpitanilor de echipe naţionale din întreaga lume. Cristiano Ronaldo a fost urmat de Lionel Messi, cu 15,76 la sută din voturi, şi Manuel Neuer, cu 15,72.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici