CRIZĂ LA RAPID - Viorel Duru: În momentul de faţă la Rapid nu există finanţare nici pentru Liga a II-a

Directorul Administraţiei Licenţiere, Viorel Duru, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că FC Rapid nu dispune în acest moment de finanţarea necesară nici pentru a începe sezonul viitor în Liga a II-a.

201 afișări
Imaginea articolului CRIZĂ LA RAPID - Viorel Duru: În momentul de faţă la Rapid nu există finanţare nici pentru Liga a II-a

CRIZĂ LA RAPID - Viorel Duru: În momentul de faţă la Rapid nu există finanţare nici pentru Liga a II-a (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă la Rapid nu există finanţare nici pentru Liga a II-a, nu există niciun cent în conturi. Se aşteaptă luna septembrie pentru a se pronunţa judecătorul sindic asupra planului de reorganizare şi abia atunci se va vedea ce se întâmplă", a spus Duru.

Viorel Duru a precizat că nu crede în planurile de salvare de la faliment ale cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj. "Eu nu cred în planul de salvare al Rapid şi U Cluj, pentru că ştiu ce este acolo, pentru că sunt nişte fabulaţii. Realitatea o să demonstreze că Rapid şi U Cluj nu pot fi salvate de la faliment dacă nu se investeşte. Dacă nu vine un investitor şi plăteşte 12 milioane de euro datorii, să spună că ăştia sunt banii şi se pleacă cu un buget sustenabil. La Liga a II-a, bugetul e până într-un milion de euro, creştem jucători şi venim în Liga I când s-o putea. La fel şi la «U» Cluj, aduceţi-vă aminte de perioada Bănceu, de perioada Doboş. Acest club are suişuri şi coborâşuri din trei în cinci ani. Să vină un investitor să bage bani, să capitalizeze clubul cu circa şapte milioane de euro şi să pornească de la o situaţie financiară echilibrată cu o perspectivă. Altfel nu se poate. La «U» Cluj se vorbea în planul ăla de vânzarea de jucători în valoare de 2,5 milioane de euro. Erau unii jucători care erau evaluaţi la 600.000 de euro, deşi ei nu jucau", a completat Duru.

În schimb, Viorel Duru a afirmat că planul de reorganizare al clubului Gloria Bistriţa este unul realist. "La Gloria Bistriţa planul de reorganizare a fost realist, toate datoriile au fost reeşalonate cu venituri sigure pentru acoperirea graficului de plăţi. La Rapid planul este fantezist. Ei au datorii de 34 de milioane şi vor să achite vreo 12 milioane de euro, iar ei generau venituri care doar pe hârtie pot fi suportate, dar uneori şi hârtia se jenează. Ei prognozau venituri din vânzări de jucători de 3,5 milioane de euro, dar jucătorii devin liberi la 30 iunie. La Cluj e la fel. La salarii acopereau sută la sută, iar Gaz Metan Mediaş apare cu zero lei de recuperat (n.r. - deşi are de primit o datorie de la U Cluj)", a adăugat Duru.

Directorul Administraţiei de Licenţiere a menţionat că intrarea mai multor cluburi în insolvenţă are un efect de domino asupra altor grupări. "Consecinţa intrării unui club în insolvenţă va avea un efect de domino. «U» Cluj are o datorie către Gaz Metan Mediaş. Prin planul de reorganizare s-a anulat acea datorie, iar Gaz Metan este afectat. Rapid are o datorie către Universitatea Cluj din care va mai plăti doar zece la sută. Este de neacceptat în opinia mea. Dacă nu vom lua măsuri, ne vom trezi cu Liga Insolvenţilor. Până în martie 2014 ne putem trezi cu alte cinci-şase cluburi aflate în insolvenţă", a subliniat Duru.

Dintre cele 18 grupări din Liga I, cluburile Rapid, Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin nu au primit licenţa pentru a evolua în sezonul 2013/2014 şi vor fi retrogradate. CS Turnu Severin a retrogradat şi în urma rezultatelor obţinute în Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici