Curtea de Apel a respins înregistrarea organelor de conducere ale LPF în registrul federaţiilor

Curtea de Apel Bucureşti a respins solicitarea de înregistrare a organelor de conducere ale Ligii Profesioniste de Fotbal în registrul federaţiilor ca urmare a unei cereri de intervenţie făcută de FC Universitatea Craiova.

132 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel a respins înregistrarea organelor de conducere ale LPF în registrul federaţiilor

Curtea de Apel a respins înregistrarea organelor de conducere ale LPF în registrul federaţiilor (Imagine: Shutterstock)

"Admite apelul. Anulează sentinţa civilă apelată şi judecând: Admite cererea de intervenţie. Respinge cererea petentei de înscriere a modificărilor potrivit Hotărârii Adnunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal din 14 noiembrie 2013, autentificată sub nr.2025 din 16.12.2013. Definitivă - MH - SR", se arată în soluţia pe scurt a Curţii de Apel Bucureşti.

Surse din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal au declarat, joi, agenţiei de presă MEDIAFAX, că instanţa nu s-a pronunţat asupra valabilităţii hotărârii Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 prin care Gino Iorgulescu a fost ales în funcţia de preşedinte al LPF.

"CAB a respins doar cererea de înregistrare a organelor de conducere în registrul federaţiilor. Instanţa nu s-a pronunţat cu privire la valabilitatea hotărârii Adunării Generale din 14 noiembrie prin care a fost ales Gino Iorgulescu", menţiontează sursa citată.

Liga Profesionistă de Fotbal poate relua procedura de înregistrare la registrul federaţiilor. "LPF poate relua oricând procedura de înregistrare a hotărârii din 14 noiembrie cu îndeplinirea elementelor procedurale lipsă care au dus la respingerea de astăzi. De altfel, din informaţiile noastre, hotărârea Adunării Generale prin care Gino Iorgulescu a fost ales preşedinte nu a fost atacată în termenul legal la instanţa judecătorească de către niciun membru afiliat şi nici măcar de FC Universitatea Craiova, cea care a făcut această cerere de intervenţie la CAB", a explicat sursa citată.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, el învingându-l la alegerile din cadrul Adunării Generale din 14 noiembrie 2013 pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996.

La 1 aprilie, într-un comunicat postat pe site-ul oficial, conducerea ligii preciza că Tribunalul Bucureşti a dispus la 15 ianuarie modificarea actelor constitutive în sensul înregistrării noilor organe de conducere ale LPF.

"În conformitate cu art. 33 alin. (2) din OG nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, toate federaţiile sportive din România (printre care şi Federaţia Română de Fotbal), precum şi ligile profesioniste (cum este cazul Ligii Profesioniste de Fotbal) au obligaţia de a solicita înscrierea modificărilor intervenite în structura organelor de conducere în registrul federaţiilor aflat la grefa Tribunalului în circumscripţia căruia se găseşte sediul structurii sportive în cadrul căreia au intervenit respectivele modificări. Spre exemplu, Liga Profesionistă de Fotbal a solicitat Tribunalului Bucureşti să ia act de modificarea intervenită în structura organelor de conducere ca urmare a alegerii domnului Gino Iorgulescu, la data de 14 noiembrie 2013, în funcţia de Preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal. Tribunalul Bucureşti a admis la data de 15 ianuarie 2014 solicitarea Ligii Profesioniste de Fotbal şi a dispus modificarea actelor constitutive în sensul înregistrării noilor organe de conducere ale Ligii", se arăta în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici