Danezul Holger Rune face lumină asupra inconvenientelor controalelor antidoping

Jucătorul de tenis danez Holger Rune a luat apărarea colegului său de circuit Jenson Brooksby, suspendat din tenis pentru că s-ar fi sustras de la testele antidoping. Rune recunoaşte necesitatea testării periodice, dar consideră că sistemul are unele defecte mari.

1180 afișări
Imaginea articolului Danezul Holger Rune face lumină asupra inconvenientelor controalelor antidoping

Wikipedia Commons

Holger Rune şi-a împărtăşit opinia referitor la acest subiect în ziua de pauză de la Wimbledon, în contextul în care colegul său din circuitul ATP a fost suspendat provizoriu.

Jenson Brooksby este în prezent departe de tenis după ce s-a luptat cu accidentările şi a suferit o intervenţie chirurgicală la începutul acestui an. Americanul este unul dintre cei mai buni tineri jucători, dar el a fost suspendat provizoriu pentru că a ratat testele antidoping.

Suspendarea de 12 luni a venit automat după ce americanul a ratat trei teste antidoping în decurs de 12 luni. El a dat o declaraţie în care a negat orice abatere şi a cerut arbitraj în faţa unei instanţe independente.

Având în vedere acest lucru, Rune a explicat pe reţelele de socializare cât de anevoios poate fi întregul proces, deoarece el însuşi a avut probleme în trecut. Potrivit lui Rune, agenţii WADA sunt foarte stricţi în modul în care se ocupă de acest lucru.

„Nu am auzit o dată soneria de la uşa de la mine de acasă (nu se aude când sunt la balcon). Dar, lor nu le pasă... Trebuie să stai la uşă timp de o oră aşteptând în fiecare zi 🤷🏼 24/7 52 de săptămâni pe an. E super stresant să actualizezi zilnic aceste ferestre de timp, deoarece călătorim foarte mult...”, a scris Rune.

Este foarte probabil ca ceva similar să se fi întâmplat cu Brooksby, ceea ce l-a făcut să fie avertizat a treia oară. Americanul însuşi a explicat că a aşteptat agenţii WADA acolo unde a spus că va fi, dar se pare că aceştia nu au venit, totuşi a primit avertisment. Americanul are şanse să evite orice suspendare dacă reuşeşte să demonstreze că lucrurile s-au desfăşurat într-adevăr aşa.

"Unul dintre presupusele teste ratate a avut loc pe 4 iunie 2022, la St. Hertogenbosch, în Olanda, cu 2 zile înainte de începerea turneului ATP 250. La momentul acelei încercări de testare, mă aflam la hotelul oficial al turneului, unde am spus că voi fi, şi în camera mea de hotel, şi la ora la care am spus că voi fi acolo".

Numărul 9 mondial la dublu în circuitul WTA, Ellen Perez, a susţinut afirmaţiile danezului, deoarece a avut o experienţă similară. De asemenea, australianca a recunoscut că testele pot fi destul de brutale şi că sportivul poate avea probleme destul de uşor.

"Totuşi, nu este întotdeauna atât de simplu ca şi cum ai rata testele. Am primit un avertisment pentru că nu am anunţat că am fost în competiţie. Pentru oricine nu înţelege cât de stupid este acest lucru, atunci când eşti în competiţie nu pot să apară la uşa ta. Practic, le-am permis să vină să mă testeze şi am avut probleme".

"Nu mă aflu aici pentru a-l apăra pe Brooksby în niciun caz, ci doar pentru a vă spune că nu este totul atât de simplu ca şi cum doar ai evita testele. Sunt atât de multe reguli şi lucruri care se întâmplă şi care fac ca totul să fie foarte complicat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici