Didier Drogba a fost desemnat Balonul de Aur al Africii 2009

Atacantul ivorian al echipei Chelsea, Didier Drogba, a fost desemnat cel mai bun jucător african al anului 2009 de Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), în cadrul unei ceremonii ce a avut loc, la Accra.

64 afișări
Imaginea articolului Didier Drogba a fost desemnat Balonul de Aur al Africii 2009

Didier Drogba a fost desemnat Balonul de Aur al Africii 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Didier Drogba a mai primit această distincţie şi în 2006. El îi succede în palmaresul Balonului de Aur togolezului Emmmanuel Adebayor.

Dominic Adiyiah, campion mondial under-20 cu naţionala Ghanei, a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător, iar Sellas Tetteh, care a condus naţionala ghaneză, cel mai bun antrenor.

Algeria, calificată la Cupa Mondială, a primit premiul pentru cea mai bună echipă, iar cel mai bun club a fost desemnat Tout-Puissant Mazembé din Congo, care a câştigat Liga Campionilor Africii 2009. Conducătorul de joc al congolezilor, Trésor Mputu, a fost desemnat cel mai bun jucător african ce evoluează exclusiv pe continentul african.

Premiul fair-play a revenit grupării sudaneze Al Hilal.

Trei foşti fotbalişti africani, senegalezul Jules François Bocandé, nigerianul Stephen Keshi şi angolezul Oliviera Jesus, au fost premiaţi pentru implicarea în dezvoltarea fotbalului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici