Dinamo a remizat cu CSU Craiova, scor 1-1 în Liga I

Formaţia Dinamo a remizat, duminică, pe teren propriu, scor 1-1 (0-1), cu echipa CSU Craiova, într-un meci contând pentru etapa a X-a a Ligii I, în ziua în care fanii dinamovişti au comemorat 14 ani de la decesul fostului căpitan Cătălin Hîldan.

247 afișări
Imaginea articolului Dinamo a remizat cu CSU Craiova, scor 1-1 în Liga I

Dinamo a remizat cu CSU Craiova, scor 1-1 în Liga I (Imagine:Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Golurile partidei au fost marcate de Bilinski, în minutul 52 din penalti, respectiv Steliano Filip, în minutul 25 (autogol).

0-1: Madson a executat un corner de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Bawab, care a preluat greşit, aceasta a ajuns la fundaşul dinamovist Steliano Filip, care în tentativa de a o respinge a trimis-o în propria poară.

1-1: Marius Alexe a fost faultat în careu de Stephane Acka, iar Bilinski a transformat cu un şut în stânga lui Bălgrădean.

Dinamo: Marc - Fai, Durimel (Gavrilă '46), Cordoş, Filip - Boubacar (Şerban '80), Bărboianu - Rotariu (Bilinski '46), Matei, Lazăr - Alexe. Antrenor: Flavius Stoican.

CSU Craiova: Bălgrădean - Achim, Frăsinescu, Acka, Vătăjelu - Bancu, Târnăcop, Madson, Băluţă (Velcovici '50) - Bawab (Pleşan '87), Curelea (Nuno Rocha '70). Antrenor: Emil Săndoi.

Cartonaşe galbene: Boubacar '20, Cordoş '29 / Băluţă 8, Bawab '35, Madson '37.

La meci au asistat aproximativ 11.000 de spectatori, dintre care 200 de fani olteni.

Fostul căpitan al echipei Dinamo, Cătălin Hîldan, decedat pe terenul de joc în timpul unui meci amical în urmă cu 14 ani, a fost omagiat, duminică, pe stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare, de cei aproximativ 11.000 de spectatori care asistă la meciul cu CSU Craiova, din etapa a X-a a Ligii I.

Cu aproximativ 20 de minute înaintea debutului partidei, jucătorii s-au retras la vestiare după şedinţa de încălzire, iar nocturna stadionului a fost stinsă. Fanii dinamovişti de la peluza care îi poartă numele fostului jucător au aprins aproximativ 2.000 de lampioane, cărora le-au dat drumul spre cer.

Fanii de la Peluza Cătălin Hîldan au afişat următoarele bannere: "Astăzi se aprinde cerul, gânduri venind spre tine, câinilor le este dor de tine Cătăline" şi "Adevăratul 11 nu mai joacă, e un chin, nu te-am uitat Hîldan Cătălin", în timp ce suporterii de la Peluza Sud au scris pe o bucată de pânză "Din generaţie în generaţie, rămâi o sursă de imitaţie. Ne lipseşti, Cătăline".

În minutul 74, fanii de la Peluza Sud au afişat bannerul: "74, minutul din infern, care te-a făcut etern", aplaudat de tot stadionul.

De asemenea, pe tabela de marcaj a fost afişat, pe tot parcursul meciului, un portret al lui Hîldan în echipamentul lui Dinamo, fostul jucător având stilizate aripi de înger. Totodată, pe tabela de marcaj scrie Unicul Căpitan.

Totodată, fanii de la Peluza Cătălin Hîldan au fluturat aproximativ 30 de steaguri cu chipul fostului jucător.

Din cauza evenimentelor comemorative dinaintea partidei, meciul dintre Dinamo şi CSU Craiova a început cu 11 minute întârziere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici