Doina Melinte: La Bistriţa va fi înfiinţat un complex sportiv naţional

Secretarul de stat Doina Melinte de la Ministerul Tineretului şi Sportului a declarat, marţi, că ministerul pe care îl reprezintă va înfiinţa un complex sportiv naţional şi la Bistriţa, oraş în care există sală olimpică de tenis de masă, de haltere şi de gimnastică, transmite corespondentul MEDIAFAX

85 afișări
Imaginea articolului Doina Melinte: La Bistriţa va fi înfiinţat un complex sportiv naţional

Doina Melinte: La Bistriţa va fi înfiinţat un complex sportiv naţional (Imagine: Mediafax Foto)

Secretarul de stat Doina Melinte a făcut aceste declaraţii marţi, la Sala Polivalentă din Bistriţa, unde a participat la un eveniment organizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport, instituţia preluând, într-un cadru festiv, un fond documentar realizat de profesorul Vasile Jimborean, ocazie cu care a fost lansat şi noul site al DJS.

"MTS finanţează şi are în subordine nouă complexuri sportive naţionale. Noi intenţionăm să mai înfiinţăm încă 12. La Bistriţa există sală olimpică de tenis de masă, sală de haltere, de gimnastică. Există baza materială, înfiinţarea propriu-zisă va presupune emiterea unei hotărâri de guvern sau a unui ordin al ministrului", a declarat Doina Melinte.

Secretarul de stat a explicat că un complex sportiv naţional este o structură finanţată de la bugetul de stat şi din surse locale.

"Sumele diferă de la un complex la altul. De exemplu, există Complexul Lia Manoliu, un colos, cu o finanţare anuală de 1,2 milioane de lei, dar este un colos. Fiecare complex primeşte finanţare după baze, după statul de funcţii", a mai spus Doina Melinte.

Secretarul de stat a adăugat că a revenit cu plăcere la Bistriţa, oraş în care, în urmă cu 36 de ani, şi-a început cariera de atletă împreună cu antrenorul Ioan Zanca. "Anii au trecut atât de repede. Îmi aduc aminte din timpul liceului, admiterea era foarte grea. Am fost 12 pe un loc. Mi-am zis că, dacă nu voi reuşi la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Suceava voi face greva foamei, mă voi urca într-un copac ca să intru în Cartea Recordurilor. Nu a fost nevoie. La facultate am fost admisă, iar prin muncă şi perseverenţă am ajuns şi în Cartea Recordurilor. Este uşor să ajungi, e mai greu să te menţii", a declarat Doina Melinte.

Fosta mare atletă a spus că, în opinia sa, în România, sportul cunoaşte un adevărat declin.

"Sportul românesc este în declin pentru că criza mondială ne afectează şi pe noi. Sportul trebuie să fie un fenomen social susţinut de către stat. Sper că, la un moment dat, vom ajunge acolo unde a fost odată România", a declarat Doina Melinte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici