Dominique Gisin şi Tina Maze, al optulea caz de egalitate pentru aur la Jocurile Olimpice de iarnă

Schioarea elveţiană Dominique Gisin şi slovena Tina Maze, campioane olimpice ex aequo la coborâre, miercuri, la Soci, reprezintă al optulea caz de titlu obţinut la egalitate din istoria JO de iarnă.

168 afișări
Imaginea articolului Dominique Gisin şi Tina Maze, al optulea caz de egalitate pentru aur la Jocurile Olimpice de iarnă

Dominique Gisin şi Tina Maze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Gisin şi Maze sunt primele la schi alpin care nu au putut fi departajate şi care şi-au împărţit astfel titlul olimpic în 2014 la coborâre. Înainte de ele, au mai fost astfel de cazuri la sanie, schi fond, bob, patinaj artistic şi de trei ori la patinaj viteză.

În această ultimă disciplină, finlandezul Clas Thunberg şi norvegianul Bernt Evensen au fost declaraţi campioni olimpici la 500 metri în 1928.

În 1956, sovieticii Evgheni Grişin şi Iuri Mihailov nu au putut fi departajaţi la 1.500 metri. Patru ani mai târziu, Evgheni Grişin va avea aceeaşi experienţă, tot la 1.500 metri, de această dată cu norvegianul Roald Aas.

La sanie, titlul la dublu de la JO-1972 a revenit italienilor Paul Hildgartner/Walter Plaikner şi est-germanilor Horst Hörnlein/Reinhard Bredow.

În 1988, la bob, italianul Günther Huber şi canadianul Pierre Lueders au fost creditaţi cu acelaşi timp după cele patru manşe.

La schi fond, în 2002, la încheierea probei de urmărire, norvegienii Frode Estil şi Thomas Aalsgaard au fost declaraţi învingători.

Cuplul canadian Jamie Sale/David Pelletier şi cel rus Elena Berejnaïa/Anton Sikharulidze au câştigat în 2002 la Salt Lake City, la patinaj artistic. Canadienii, locul doi la încheierea competiţiei, au primit aurul după dezvăluirile într-un scandal implicând arbitrii-judecători.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici