Dorinel Munteanu, înainte de meciul contra fostei sale echipe: Pentru 90 de minute voi uita momentele frumoase şi performanţele de la Galaţi

Antrenorul formaţiei Dinamo, Dorinel Munteanu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în partida de vineri, împotriva fostei sale echipe, va încerca să uite momentele frumoase şi performanţele obţinute cu Oţelul Galaţi, încercând să câştige cele trei puncte puse în joc.

129 afișări
Imaginea articolului Dorinel Munteanu, înainte de meciul contra fostei sale echipe: Pentru 90 de minute voi uita momentele frumoase şi performanţele de la Galaţi

Dorinel Munteanu (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Meciul cu Oţelul e unul normal de campionat, în care pentru ambele echipe punctele sunt foarte importante. Pentru 90 de minute voi încerca să uit toate momentele frumoase şi performanţele pe care le-am obţinut la Galaţi şi printr-un randament bun al echipei să ne câştigăm punctele. Suntem într-o situaţie în care fiecare meci este important şi ne dorim să câştigăm. Nu va fi uşor pentru că echipa din Galaţi este una care în ultimele etape a făcut partide bune. Dar asta nu ne împiedică să abordăm meciul cu încredere. Am nevoie de atitudinie, de concentrare şi de un randament bun al băieţilor", a declarat Munteanu.

Tehnicianul grupăriii "alb-roşii" speră ca diferenţa să fie făcută de jucătorii săi şi de suporterii dinamovişti: "Nu ştiu ce gândeşte noul antrenor al Galaţiului dar e clar că ştiu foarte bine calităţile jucătorilor săi, la fel cum şi ei ştiu foarte bine ce gândesc eu. Cred că din acest punct de vedere meciul va fi echilibrat, diferenţa o vor face pe teren jucătorii şi bineînţeles un aport decisiv îl vor avea suporterii. Îmi doresc să fie alături de echipă şi să o susţină. Avem aceleaşi obiective de îndeplinit, de a face performanţă. Nu am avut încă un dialog cu ei, dar aştept şi sunt dispus oricărui dialog".

În ceea ce priveşte pregătirea fizică, Munteanu afirmă că jucătorii dinamovişti nu au mari carenţe. "Nu am avut foarte mult timp la dispoziţie, dar sper să fi fost bine înţeles de jucători, ce vreau de la ei. Ei trebuie să respecte ceea ce discut cu ei. Sunt nişte reguli, performanţa se face după nişte principii de la care eu nu mă abat. Ştie toată lumea ceea ce gândesc şi sper că nu voi avea probleme atâta timp cât există reguli. Jucătorii nu s-au plâns de metodele mele, sunt aceleaşi pe care le-am mai aplicat, nimic nou. Trebuie să aibă încredere, pentru că randamentul lor trebuie să crească de la meci la meci. Încercăm de la meci la meci să reducem diferenţa de puncte faţă de echipele care sunt în faţa noastră astfel ca până la sfârşitul anului să fim pe un loc pentru cupele europene. Tot timpul trebuie să recuperăm sau să îmbunătăţim ceva. Nu m-a preocupat să fac o evaluare a jucătorilor de când am preluat echipa. Sunt convins că aceste ultime jocuri le pot duce din ambiţie şi determinare, indiferent de pregătirea pe care au făcut-o. Carenţe foarte mari la pregătire nu sunt sau nu m-am preocupat să le găsesc pentru că sunt lucruri mult mai urgente", a afirmat tehnicianul formaţiei dinamoviste.

Dorinel Munteanu crede că principala problemă a jucătorilor de la Dinamo este legatăd e moralul lor, afectat de eşecurile înregistrate. "Principala mea preocupare a fost de a lucra puţin la moralul lor. Era normal să fie la pământ, când nu câştigi meciurile fiecare jucător are ceva probleme. Eu sper ca în timpul pe care l-am avut la dispoziţie, băieţii să-şi fi recăpătat încrederea. Aceste jocuri trebuie câştigate din voinţă. E clar că spectacolul în fotbal trebuie să existe şi ei au fost entuziasmaţi că le-am spus că vreau să atacăm, să punem presiune pe adversar, dar trebuie să nu uite că şi apărarea trebuie să fie tot la fel de bine făcută", a mai spus Munteanu.

Partida Dinamo-Oţelul Galaţi, din cadrul etapei a XVII-a a Ligii I, se va disputa vineri, de la ora 20.30, pe Arena Naţională.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici