Dosarul lui Penescu, strămutat la Tribunalul Prahova

Dosarul în care finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, şi alte 13 persoane sunt judecate pentru corupţie va fi strămutat de la instanţa din Argeş la Tribunalul Prahova, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

86 afișări
Imaginea articolului Dosarul lui Penescu, strămutat la Tribunalul Prahova

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu (Imagine: Tudor Costi/Mediafax Foto)

Instanţa supremă a judecat, miercuri, cererea lui Cornel Penescu de strămutare a dosarului său de la Tribunalul Argeş la o altă instanţă din ţară egală în grad.

Finanţatorul echipei FC Argeş a solicitat instanţei strămutarea dosarului pe motiv că imparţialitatea judecătorilor de la Tribunalul Argeş ar putea fi influenţată de materialele despre acest caz din presa locală.

Instanţa supremă a admis, miercuri, cererea lui Penescu, dosarul acestuia urmând să fie transferat la Tribunalul Prahova.

În 25 iunie, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată pe Cornel Penescu, acţionar majoritar la SC PIC SA Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea FC Argeş Piteşti, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. Alături de Penescu au fost trimise în judecată alte 13 persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici