Prunea, Penescu şi Constantin, trimişi în judecată

Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în FRF, Gheorghe Constantin, fost preşedinte al CCA, Liviu Făcăleaţă, director general al SC Pic, Cornel Penescu, acţionar majoritar la FC Argeş Piteşti şi Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş au fost deferiţi justiţiei de DNA.

18 afișări
Imaginea articolului Prunea, Penescu şi Constantin, trimişi în judecată

Prunea, Penescu şi Constantin, trimişi în judecată (Montaj foto)

Direcţia Naţională Anticorupţie informează, joi, că au fost trimişi în judecată, în stare de arest preventiv:

Cornel Penescu, acţionar majoritar la SC PIC SA Piteşti, iar prin intermediul acestei societăţi acţionar majoritar la societatea FC Argeş Piteşti, pentru dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat,

Liviu Făcăleaţă, director general în cadrul SC Pic SA Piteşti, pentru complicitate la dare de mită, iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, deţinere, fără autorizaţie, de substanţe clasificate în categoria precursorilor de droguri,

Dan Cristian Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, pentru luare de mită,

Gheorghe Constantin, fost preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA din cadrul FRF, pentru luare de mită şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, pentru trafic de influenţă.

Procurorii DNA i-au mai deferit justiţiei pe arbitrii Marcel Savaniu, Sorin Corpodean, Aurelian Bogaciu, precum şi pe Marcel Lică, observator federal şi fost vicepreşedinte al CCA, pentru luare de mită.

Vor mai fi judecaţi în acest dosar Gheorghiţă Pieca, administrator la societăţile SC Pic SA şi FC Club Argeş, pentru complicitate la dare de mită şi la cumpărare de influenţă, precum şi pentru iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat, Cristian Mincă, preşedinte al FC Club Argeş Piteşti, pentru aceleaşi infracţiuni, Daniela Cârstiana director la SC Pic pentru favorizarea infractorului.

Alţi doi arbitrii din lotul divizionar A, Dan Cristian Lucian şi Sorin Caia vor fi judecaţi.

Vezi aici acuzaţiile aduse de procurori

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici