Dragomir: Dinamo nu va intra în insolvenţă

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, vineri, că a discutat cu preşedintele Consiliului de Administraţie şi acţionar al FC Dinamo, Nicolae Badea, care l-a asigurat că gruparea "alb-roşie" nu va intra în insolvenţă şi că el va continua să colaboreze cu celălalt acţionar Ionuţ Negoiţă.

148 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Dinamo nu va intra în insolvenţă

Dumitru Dragomir (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

"Nu cred că la Dinamo se va ajunge la insolvenţă ca la Rapid. Am vorbit de dimineaţă cu domnul Badea şi m-a asigurat că nu va fi insolvenţă. (Merge - n.r.) cu Ionuţ în continuare", a spus Dragomir la DigiSport.

Referindu-se la anunţul UEFA, conform căruia cluburile Dinamo şi Rapid riscă să fie excluse din cupele europene pentru neplata datoriilor, Dragomir a afirmat că cele două grupări au sume mici de achitat.

"Sunt datorii mici, o să le plătească pe astea. Ei o să facă în aşa fel încât o să le plătească. Nu are nicio legătură datoriile la stat cu cele pe plan extern. Pe ei nu îi interesează cele de pe plan intern. Dacă au la un jucător străin sau la un antrenor străin, atunci intervine FIFA sau UEFA sau TAS-ul."

UEFA a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că grupările Rapid şi Dinamo vor fi excluse trei sezoane din cupele europene dacă nu vor dovedi până la 31 martie că şi-au plătit datoriile.

Tribunalul Bucureşti a admis, la 7 decembrie, cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus de George Copos. Instanţa a numit un administrator judiciar, iar termenul limită pentru definitivarea tabelului creanţelor a fost fixat pentru 28 februarie 2013.

FC Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii şi angajaţii clubului fiind neplătiţi de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii şi faţă de alte societăţi. Conform anunţului făcut, la 5 decembrie, de preşedintele CA, Ion Taban, gruparea giuleşteană a acumulat datorii de 29,4 milioane de euro, dintre care 21 de milioane sunt către acţionarul majoritar George Copos şi către firmele acestuia. Copos a anunţat că este dispus să renunţe la o mare parte din suma pe care o are de încasat pentru a scoate clubul din criză.

Şi FC Dinamo se confruntă cu mari probleme financiare, având datorii de aproximativ 10 milioane de euro. Omul de afaceri Ionuţ Negoiţă le-a propus celorlalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Dragoş Săvulescu, să achite el 60 la sută din datoriile pe care le are Dinamo, iar cei doi 4 milioane de euro, solicitând în schimb să devină acţionar majoritar la FC Dinamo.

Acţionarul Dragoş Săvulescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte delegat al lui Dinamo şi vrea să renunţe la cota sa de 30 la sută din acţiunile clubului Dinamo. Ceilalţi doi acţionari, Nicolae Badea şi Ionuţ Negoiţă, deţin şi ei câte 30 la sută din acţiuni, în timp ce 10 procente aparţin FC Dinamo, adică vechea societate care a administrat clubul. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici