Dragomir: Sandu nu informează Comitetul Executiv de multe lucruri care ar trebui cunoscute

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, miercuri, că Mircea Sandu nu informează Comitetul Executiv al FRF de multe lucuri care ar trebui cunoscute, dând ca exemplu faptul că membrilor acestui for nu li s-a adus la cunoştinţă că Victor Piţurcă nu are ca obiectiv calificarea la CM din 2014.

121 afișări
Imaginea articolului Dragomir: Sandu nu informează Comitetul Executiv de multe lucruri care ar trebui cunoscute

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Nu poţi să nu ai obiectiv ca selecţioner. Noi, cei din Comitetul Executiv, am ştiut altceva. Noi am ştiut că aducem un antrenor cu experienţă care să ne califice la Cupa Mondială şi la Campionatul European. Că am stat destul pe tuşă. Nu ni s-a spus că Piţurcă nu are obiectiv (n.r. - în preliminariile CM 2014). Obiectivul cred că a fost stabilit între preşedintele federaţiei şi Piţurcă. Pentru că nu există pe Pământ când angajezi pe cineva să-ţi pună ţiglă pe casă, să îţi pună doar până la jumătate şi să plouă peste tine. Sau angajezi să ţi se facă o pereche de pantofi şi ţi-l face doar pe stângul, pentru că nu are obiectiv şi pentru dreptul. E o aberaţie să angajezi pe cineva fără obiectiv. Angajezi pe cineva căruia îi dai o groază de bani fără să îi spui ce să facă?", a spus oficialul LPF.

Mircea Sandu a făcut "o mare greşeală" când a făcut public că Dumitru Dragomir, membru în Comitetul Executiv al FRF, nu are de unde să cunoască salariul selecţionerului, a afirmat preşedintele Ligii. El a adăugat că prin această afirmaţie, Mircea Sandu lasă să se înţeleagă că membrii Comitetului Executiv votează în necunoştinţă de cauză.

"Am înţeles că domnul Mircea Sandu a spus că de unde ştie Dragomir salariul lui Piţurcă. Eu n-am auzit, dar am înţeles că aşa a spus. Iar dacă a spus asta, atunci e o mare, mare greşeală a domnului preşedinte. Pentru mine asta e vânt în pupa. Pentru că înseamnă că noi, Comitetul Executiv, trebuie să fim aşa... înţeleşi că multe lucruri le-am votat fără să le ştim. Nu are voie să fie salariul antrenorului o chestie confidenţială. Păi Comitetul Executiv e cel care aprobă bugetul. Păi aprobi bugetul în necunoscut? La Parlament ştie bugetul numai preşedintele Camerei Deputaţilor şi restul nu ştiu? Este secret salariul preşedintelui Camerei Deputaţilor? Nu a fost niciodată aşa la naţională (n.r. - salariul selecţionerului confidenţial pentru Comitetul Executiv). Secretele nu sunt faţă de Comitetul Executiv, forul care aprobă bugetul şi toate cheltuielile. Atunci eu am sechestru pe toate bunurile mele din cauza unui vot în Comitetul Executiv (n.r. - votul pentru excluderea provizorie a clubului Universitatea Craiova din FRF). Deci, după cele spuse, înseamnă că eu am fost împins, conform raportului comisiei juridice, să votez numai cum vor unii? Nu, după părerea mea domnul preşedinte a greşit când a spus. Chiar dacă eu nu am ştiut salariul lui Piţurcă, trebuia să nu o spună pentru că atunci se deconspiră multe lucruri care ar trebui cunoscute", a menţionat preşedintele LPF.

Dumitru Dragomir a afirmat că poate procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri sale mobile şi imobile în cazul excluderii Universităţii Craiova "din interesele altora" şi nu ale lui. "Când am făcut valuri, cu raportul acela, domnul Piţurcă mi-a zis că am avut interese vizavi de Sânmărtean. Păi dacă vorbim de interese, atunci să nu mă apuc să vorbesc că nu e bine. Eu nu am sechestru pus pe bunuri din vreun interes, ci am sechestru pus poate din interesele altora. Mă refer la faptul că în urma unui raport făcut de comisia juridică (n.r. - cazul Universitatea Craiova) am votat toţi în Comitetul Executiv şi sechestru au numai trei oameni. Iar eu nu sunt primul vicepreşedinte al Comitetului Executiv. Şi nu sunt de acord cu această treabă. Pentru că eu am votat în funcţie de raportul comisiei juridice şi a raportului făcut de preşedintele federaţiei. Eu sunt amărât pentru că am votat, aşa cum am votat salariul lui Piţurcă pe care nu îl ştiu - a declarat preşedintele treaba asta - aşa am votat tot un raport la fel şi acum am sechestru pe bunuri. Ne-a citit în Comitetul Executiv exact cum ne-a citit şi în cazul lui Piţurcă", a precizat Dragomir.

Întrebat dacă preşedintele FRF Mircea Sandu a avut un interes în cazul Universitatea Craiova, Dragomir a răspuns: "Nu, dar atunci era Piţurcă în scandal cu Craiova. Eu ce Dumnezeu de interes să am vizavi de treaba asta?".

Preşedintele LPF nu a vrut să dezvăluie motivul pentru care Victor Piţurcă a fost instalat în funcţia de selecţioner a treia oară, dar a precizat că nu a fost vorba despre un interes al lui Mircea Sandu. "Numirea lui a treia oară la naţională a fost altceva, dar nu pot să o comentez acum. Nu ştie nici Piţurcă. Secretul e la Mircea Sandu. Nu e vorba despre niciun interes. Mircea Sandu nu se bagă în niciun fel de prostii. Vă garantez eu. Dacă o face, face poate din răutate câte ceva, dar să intre într-o prostie financiară cu cineva, nu. Eu vă pot spune că Mircea Sandu, aşa cum îl cunosc eu, nu intră în niciun fel de problemă în afara regulamentului. Numai dacă şi el este indus. Din punct de vedere al regulamentelor, care sunt aşa şi aşa fie vorba între noi, Mircea Sandu n-a ieşit din regulamente. Decât impus de vreo problemă dintr-asta în care era presat s-o rezolve", a spus oficialul Ligii.

El a adăugat că selecţionerul are clauză conform căreia va încasa o sumă de bani dacă va fi demis de FRF. "Eu ştiu sigur salariul lui Piţurcă, dar nu din ce s-a votat în Comitetul Executiv. Îl ştiu din afara regulamentului. Aşa cum ştie şi presa. Vă daţi seama că are şi clauză. De asta sunt contracte", a menţionat preşedintele.

Conform afirmaţiilor lui Dumitru Dragomir, Victor Piţurcă a cheltuit dublul sumelor primite de FRF de la UEFA în urma celor două calificări la turneele finale obţinute în mandatele sale. "Eu pentru cei 15.000 de euro am aprobarea Adunării Generale şi banii îi fac eu la Ligă. Piţurcă pentru salariul pe care îl are nu are aprobarea Comitetului Executiv şi s-ar putea să facă valuri aiurea. El n-a făcut nici doi bani. El nu face nici doi bani. Ce a adus el (n.r. - prin calificările echipei naţionale) a cheltuit dublu. Banii i-a făcut Mircea Sandu. Nici eu n-am făcut nimic pentru echipa naţională, dar nici el n-a făcut. Eu fac gălăgie după rezultatele proaste ale echipei naţionalei, altfel nu. Ce, el nu are linişte? Cine îl deranjează pe el la naţională? Cu ziariştii nu vorbeşte decât atunci când are el interes, la federaţie nu vorbeşte cu nimeni, cu specialiştii din fotbal nu vorbeşte... Şi are o mare linişte economică", a precizat preşedintele FRF.

Dragomir a explicat că Victor Piţurcă este obligat să prezinte un raport în ceea ce priveşte activitatea echipei naţionale în Comitetul Executiv al FRF. "Piţurcă e obligat să raporteze Comitetul Executiv. Şi nu pentru că vrem noi, ci pentru că acel raport trebuie să ajungă la marele public prin presă. Echipa naţională nu e a lui Piţurcă, nu e a lui Mircea Sandu, nu e a lui Dragomir sau a lui Adi Mutu. E a milioanelor de oameni din această ţară. Nu poţi să îţi baţi joc de peste 30 de milioane de români din toată lumea. Şi raportul din conferinţa de ieri a fost o bătaie de joc la adresa Federaţiei Române de Fotbal. Pe Mircea Sandu îl doare, aşa, pentru că e munca lui de o viaţă, dar pasiune nu cred că mai are dacă nu ne calificăm la Mondiale", a concluzionat şeful Ligii.

Preşedintele LPF Dumitru Dragomir şi selecţionerul Victor Piţurcă se află în conflict din toamna anului trecut din cauza neconvocării mijlocaşului Lucian Sânmărtean, cei doi acuzându-se şi ironizându-se reciproc în mass-media.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici