Dream team la Laver Cup. Djokovic ar putea juca în aceeaşi echipă cu Nadal, Federer şi Murray

Big Four-ul Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer şi Andy Murray ar putea juca pentru prima dată împreună pentru aceeaşi echipă la cea de-a cincea ediţie a Laver Cup de la Londra din acest an.

267 afișări
Imaginea articolului Dream team la Laver Cup. Djokovic ar putea juca în aceeaşi echipă cu Nadal, Federer şi Murray

În cursul zilei de miercuri, britanicul Murray a fost numit al treilea membru al echipei Europei, ce va fi alcătuită din şase jucători, alături de Federer şi Nadal. Din acest moment fanii tenisului au început să se gândească la perspectiva ca Djokovic să se alăture rivalilor săi de o viaţă.

Numit după marele jucător australian Rod Laver, evenimentul de trei zile, pune faţă în faţă şase dintre cei mai buni jucători din Europa şi şase din restul lumii.

„Ar fi unic. Este o posibilitate", a declarat Djokovic reporterilor, citat de Reuters, după ce şi-a asigurat locul în turul al treilea la Wimbledon.

„Agentul meu comunică cu echipa Laver Cup. Avem o înţelegere că vom lua o decizie după ce se va termina Wimbledonul".

Nadal, Djokovic, Federer şi Murray au dominat tenisul masculin în ultimele două decenii, având 65 de titluri de Grand Slam câştigate împreună.

O2 Arena din Londra, care a găzduit finala ATP masculină de final de sezon din 2009 până în 2020, va găzdui Laver Cup, în perioada 23-25 septembrie. Echipa Europei, condusă de Bjorn Borg, a câştigat toate ediţiile anterioare.

Căpitanul echipei mondiale, John McEnroe, i-a numit pe Felix Auger-Aliassime, Taylor Fritz şi Diego Schwartzman ca fiind primii trei membri ai echipei sale.

Djokovic a participat la cea de-a doua ediţie a turneului în 2018.

„Laver Cup este singura competiţie în care poţi avea toţi marii rivali, cei trei mari, patru mari jucători care se alătură în aceeaşi echipă", a declarat Djokovic.

"Desigur, este un concept foarte diferit şi interesant pentru noi, jucătorii, dar şi pentru fanii din întreaga lume.

"O2 Arena este o locaţie familiară pentru mine şi pentru noi, jucătorii... Cred că tradiţia tenisului aici, în Marea Britanie, a contribuit la un eveniment de mare succes (ATP Finals) pe parcursul a mai bine de 10 ani. Aşa că, bineînţeles, ar fi o plăcere să joc din nou acolo."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici