Echipa feminină de gimnastică a SUA cucereşte al şaptelea titlu consecutiv la Mondiale

Simone Biles a condus miercuri seara echipa feminină a Statelor Unite la al şaptelea titlu consecutiv la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Antwerp.

197 afișări
Imaginea articolului Echipa feminină de gimnastică a SUA cucereşte al şaptelea titlu consecutiv la Mondiale

Vedeta Simone Biles

Biles, în vârstă de 26 de ani, şi-a condus echipa spre o nouă victorie într-o finală dramatică, care s-a încheiat cu un exerciţiu superb la sol, care i-a adus un punctaj de 15,166 pentru un total de 167,729.

Americanca a revenit în competiţiile internaţionale după o pauză de doi ani pentru a-şi proteja sănătatea mintală. Ea a cucerit primul dintre cele cinci titluri mondiale la vârsta de 16 ani, în urmă cu zece ani, tot la Antwerp.

Cu un total de 33 de medalii mondiale şi olimpice, Biles a egalat recordul lui Vitaly Scherbo, care a concurat pentru Uniunea Sovietică şi Belarus.

"Nu a fost întâlnirea noastră perfectă astăzi, am avut o colegă de echipă care a căzut (Joscelyn Roberson) şi am avut câteva greşeli ici şi colo, (dar noi) continuăm să mergem, continuăm să forţăm, continuăm să ne bazăm pe antrenamentele noastre, pentru că nu a fost cea mai bună zi a noastră şi a fost un pic cam strâns să privim acele clasamente", a adăugat Biles, citată de Reuters.

Brazilia s-a clasat pe locul al doilea cu 165,530, condusă de Rebeca Andrade , în vârstă de 24 de ani, şi a devenit prima ţară sud-americană care câştigă o medalie olimpică sau mondială pe echipe.

Echipa Franţei a luat bronzul cu 164.064 în urma unor exerciţii excelente la bârnă şi la sărituri, evidenţiate de performanţa lui Melanie De Jesus Dos Santos, care se antrenează la sala de sport deţinută de familia lui Biles în Texas.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
biles,
gimnastică

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici