Echipajul masculin de canoe 4, descalificat la CE de kaiac-canoe: "Motivul pentru care am fost descalificaţi este că ne-am născut în România!"

Echipajul masculin al României de canoe 4 pe distanţa de 1000 a fost descalificat în finala Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Brandenburg (Germania), după ce a încheiat cursa pe locul doi, informează www.prosport.ro.

1225 afișări
Imaginea articolului Echipajul masculin de canoe 4, descalificat la CE de kaiac-canoe: "Motivul pentru care am fost descalificaţi este că ne-am născut în România!"

Echipajul masculin de canoe 4, descalificat la CE de kaiac-canoe

Potrivit sursei citate, echipajul format din Gabriel Gheoca, Iosif Chirilă, Petre Condrat, Florin Comănici a trecut linia de sosire la o secundă în spatele câştigătorilor din Belarus, iar departajarea dintre locurile doi şi trei s-a făcut la fotofiniş (locul trei a revenit Ungariei).

La câteva minute după cursă, românii au fost anunţat că au fost descalificaţi deoarece s-au apropiat prea mult de culoarul alăturat.

"Motivul pentru care am fost descalificaţi este că ne-am născut în România!", a declarat Condrat pentru ProSport, în timp ce Florin Comănici a afirmat: "Am fost descalificaţi de un arbitru care a anunţat la finalul cursei că am mers strâmb. Nu am fost însă singurii. Din cauza condiţiilor meteorologice şi a organizării, mai toţi au avut probleme. Dar asta este când eşti român".

În celelalte finale de sâmbătă, echipajul Liviu Dumitrescu Lazăr - Victor Mihalachi s-au clasat pe locul 9 la canoe 2 - 1.000 metri, iar echipajul feminin de kaiac 4 - 500 metri a terminat cursa pe locul 8.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici