Eintracht Frankfurt câştigă prima competiţie europeană după 42 de ani. Germanii s-au impus la lovituri de departajare

  • Eintracht Frankfurt a câştigat finala Europa League în faţa lui Glasgow Rangers
  • Germanii au învins 5-4 la lovituri de departajare
  • Frankfurt câştigă primul trofeu european după o pauză de 42 de ani
1376 afișări
Imaginea articolului Eintracht Frankfurt câştigă prima competiţie europeană după 42 de ani. Germanii s-au impus la lovituri de departajare

Sursa foto: Profimedia

Eintracht Frankfurt a câştigat finala Europa League, în faţa unui Glasgow Rangers mult prea ezitant. Germanii şi-au adjudecat primul trofeu european după o pauză de 42 de ani.

Rangers a deschis scorul în minutul 57 cu ajutorul lui Joe Aribo, după o serie de erori defensive din apărarea lui Frankfurt. Germanii, neînvinşi în Europa League şi-au respectat blazonul şi au marcat în minutul 70 prin Rafael Borre, după o centrare a lui Filip Kostic.

Meciul a intrat în prelungiri după cele 90 de minute scurse de joc, unde egalitatea s-a menţinut, astfel că a fost nevoie de loviturile de la 11 metri pentru a se decide noua campioană.

Aaron Ramsey de la Rangers a ratat penalty-ul cu numărul patru iar Rafael Borre a închis seria perfectă a germanilor de la punctul cu var, astfel meciul s-a încheiat 5-4.

„Am jucat 13 meciuri în Europa şi nu am pierdut niciunul. Am luat-o pas cu pas şi la final am fost răsplătiţi. Nu am cuvinte să exprim ceea ce simt pentru jucători", a declarat antrenorul echipei Eintracht Frankfurt, Oliver Glasner.

Datorită victoriei obţinute în finală, Eintracht va concura acum în Liga Campionilor din sezonul viitor, deşi a terminat pe locul 11 în Bundesliga, în afara locurilor ce ar permite accederea în competiţiile europene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici