Eto'o, Willian şi Jirkov, la vânzare: Anji Mahacikala îşi reduce drastic bugetul

Miliardarul rus Suleiman Kerimov, proprietarul clubului Anji Mahacikala, va reduce drastic bugetul şi va vinde jucătorii-vedetă care evoluează la această echipă.

217 afișări
Imaginea articolului Eto'o, Willian şi Jirkov, la vânzare: Anji Mahacikala îşi reduce drastic bugetul

Samuel Eto'o (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Principala informaţie este că Anji va face obiectul unei reorganizări. Mai multe dintre vedetele noastre costisitoare vor părăsi clubul şi bugetul va scădea la 50-70 milioane de dolari pe an", a anunţat pe Twitter Konstantin Remciukov, preşedintele clubului.

Remciukov a recunoscut că gruparea a eşuat în încercarea de a obţine succese rapid şi a explicat publicaţiei Nezavissimaïa Gazeta că problemele de sănătate ale lui Kerimov reprezintă principalul motiv pentru această schimbare de strategie.

"Medicii au spus că emoţiile negative provocate de fotbal îi pun viaţa în pericol", a afirmat el.

După eşecul echipei Anji, la care joacă Lassana Diarra şi Samuel Eto'o, cu Rostov, scor 0-1, Kerimov a decis să schimbe radical strategia clubului, aflat pe locul 13 în clasament.

El s-a întâlnit cu jucătorii şi le-a promis că îi va ajuta să-şi găsească o nouă echipă, subliniind că Anji îşi va respecta obligaţiile financiare.

Presa rusă susţine că Kerimov ar fi pierdut mulţi bani după căderea drastică la bursă a firmei Uralkali, al cărei principal acţionar este şeful de la Anji. Magnatul rus ar fi pierdut 500 de milioane de dolari într-o zi, conform Sport Express.

De când a cumpărat Anji, Kerimov a investiti circa 200 de milioane de dolari în cumpărarea de jucători, în speranţa de a propulsa echipe în competiţiile europene.

Decizia lui Kerimov este total neaşteptată, deoarece Anji figura printre favoritele campionatului rus.

În consecinţă, Eto'o, brazilianul Willian (transferat de la Şahtior Doneţk) şi internaţionalul rus Iuri Jirkov vor trebui să-şi caute echipă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici