Euro 2020: Ungurii s-au ţinut de cuvânt şi n-au îngenuncheat la amicalul cu Irlanda

  • La Budapesta, Ungaria a disputat marţi seară ultimul test înainte de Euro.
  • Maghiarii au remizat cu Irlanda, 0-0, dar meciul a trecut în plan secund.
  • După terminarea partidei, britanicii i-au ”urecheat” pe unguri pentru că n-au stat în genunchi.
3998 afișări
Imaginea articolului Euro 2020: Ungurii s-au ţinut de cuvânt şi n-au îngenuncheat la amicalul cu Irlanda

Irlandezii au stat în genunchi Sursafoto: bbc

Naţionala de fotbal a Ungariei a terminat meciurile amicale şi se pregăteşte de debutul la Euro 2020, unde se află în ”grupa morţii”, Grupa F, alături de Franţa, Germania şi Portugalia. Maghiarii sunt pentru a doua oară consecutiv la turneul final continental.

La testul de la Budapesta, cu Irlanda, terminat 0-0, fotbaliştii maghiari nu au stat în genunchi. De altfel, federaţia ungară a anunţat că la Euro 2020 nu va repeta gestul Angliei, care protestează împotriva rasismului stâng în genunchi înaintea fiecărui joc de la turneul final.

Gestul irlandezilor, care nu sunt calificaţi la Euro, a fost huiduit de ungurii din tribună, stârnind furia celor din naţionala Republicii Irlanda, mai exact a antrenorului Stephen Kenny. „Faptul că a fost huiduit este de neînţeles”, a spus irlandezul.

Formaţia de start a lui Kenny a avut trei jucători de culoare: Gavin Bazunu şi Adam Idah şi Chiedozie Ogbene.

„Cred că a fost decizia corectă [ca jucătorii să îngenuncheze]. Jucătorii noştri au vrut să o facă. Este important. Este o poziţie importantă şi îi felicit pentru că au luat această poziţie”, a adăugat Kenny.

Inclusiv unii fani ai Angliei, la meciurile amicale cu Austria şi cu România, şi-au huiduit propria echipă, socotind că mişcarea ”Black lives matter” are o tentă politică.
 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici