Facundo Ferreyra: Regret că nu m-am întors imediat în Ucraina, le cer scuze fanilor

Fotbalistul argentinian Facundo Ferreyra a declarat, pentru site-ul oficial al clubului Şahtior Doneţk, că regretă că nu s-a întors imediat în Ucraina după stagiul de pregătire din Elveţia şi că le cere scuze fanilor, colegilor săi şi tehnicianului Mircea Lucescu.

63 afișări
Imaginea articolului Facundo Ferreyra: Regret că nu m-am întors imediat în Ucraina, le cer scuze fanilor

Facundo Ferreyra: Regret că nu m-am întors imediat în Ucraina, le cer scuze fanilor (Imagine: Shutterstock)

"Familia mea era foarte îngrijorată şi m-a convins să nu merg în Ucraina. Se gândeau că este foarte periculos, astfel că m-am hotărât să nu mă întorc. Dar a doua zi am regretat această decizie. Temerile mele au fost risipite după o discuţie cu conducătorul clubului, Serghei Palkin. El m-a calmat şi m-a asigurat că vom fi cu toţii în siguranţă. În plus, alţi jucători reveniseră în Ucraina şi cu toţii erau în regulă. Regret că nu am venit imediat. Le cer scuze fanilor, colegilor mei şi antrenorului", a spus Ferreyra.

Facundo Ferreyra a precizat că i-ar plăcea ca echipa să revină la Doneţk, să joace pe propriul stadion. "Însă trebuie să recunoaştem meritele clubului pentru organizarea cantonamentului din Lvov. Avem tot ce ne trebuie. Apoi vom merge la Kiev şi sunt sigur că şi acolo totul va fi în regulă. Înţelegem cât de dificilă este asigurarea unei activităţi normale în actualele circumstanţe", a adăugat Ferreyra.

Clubul Şahtior Doneţk a anunţat, vineri, pe site-ul oficial, că după Fred, care a revenit la echipă în urmă cu o zi, s-a alăturat lotului pregătit de Mircea Lucescu şi Facundo Ferreyra, dintre cei şase jucători care au refuzat să revină în Ucraina după stagiul de pregătire din Elveţia.

La sfârşitul săptămânii trecute, Info Sport+ scria că şase jucători ai echipei Şahtior Doneţk nu au urcat în avionul care a plecat de la Geneva în Ucraina. Sursa citată a publicat numele a cinci dintre cei şase jucători, toţi sud-americani: Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa (Brazilia) şi Ferreyra (Argentina). Luni, patronul clubului Şahtior Doneţk, Rinat Ahmetov, a confirmat că şase fotbalişti nu au revenit în Ucraina, însă a precizat că speră ca aceştia se vor răzgândi şi se vor prezenta la lot, el menţionând că jucătorii nu au de ce să se teamă. Ahmetov a precizat că fotbaliştii în cauză sunt Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra şi Ismaily.

La 17 iulie, un avion Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit în apropierea localităţii Grabovo, la 50 de kilometri de Doneţk, într-o zonă în care au loc confruntări între forţele ucrainene şi separatiştii proruşi. Cursa MH17 zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur şi avea la bord 298 de persoane. Nu există supravieţuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici