Familia lui Lionel Messi ameninţă un ziar local cu acţiuni legale, după ce jucătorul de la Barcelona a fost comparat cu un criminal de război

Familia lui Lionel Messi ameninţă un ziar argentinian cu acţiuni legale, după ce jucătorul de la Barcelona a fost comparat cu un criminal de război, Alfredo Astiz, scrie The Independent.

13824 afișări
Imaginea articolului Familia lui Lionel Messi ameninţă un ziar local cu acţiuni legale, după ce jucătorul de la Barcelona a fost comparat cu un criminal de război

Familia lui Lionel Messi ameninţă un ziar local cu acţiuni legel

Astiz, cunoscut drept "Îngerul blond al morţii" , a fost ofiţer naval argentinian în timpul conducerii militare între anii 1976-83. În anul 2011 acesta a fost găsit vinovat de tortură, crimă şi dispariţie forţată şi, ulterior, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru crime împotriva umanităţii.

În vârstă de 65 de ani, Astiz este considerat un simbol al opresiunii din timpul dictaturii sângeroase a lui Jorge Rafael Videla.

La începutul săptămânii trecute, Curtea Supremă de Justiţie din Argentina a anunţat că unii dintre cei care au primit închisoare pe viaţă pentru crime împotriva umanităţii ar putea să-şi reducă condamnările.

Tot săptămâna trecută, FIFA a anunţat că i-a anulat pedeapsa lui Messi, care a fost suspendat timp de  4 meciuri pentru că a înjurat un arbitru în timpul unei partide. Prin urmare, în publicaţia argentiniană Diario Perfil apare o imagine care îl arată pe Astiz care se transformă încet în Messi, sub titlul "METAMORFOZA".

Dar comparaţia nu a fost deloc pe placul familiei lui Messi, care s-a declarat ”indignată”. Membrii familiei au susţinut în faţa publicaţiei Goal că iau în considerare o acţiune juridică împotriva ziarului.

Deşi este venerat în Barcelona, ​​relaţia lui Messi cu ţara sa de origine a fost marcată de tensiuni.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici