Fără precedent! Magnus Carlsen, campionul mondial de şah în exerciţiu, a cedat un meci după o singură mutare / Scandal şi acuzaţii în lumea şahului

Magnus Carlsen, campionul mondial de şah în exerciţiu, a cedat meciul brusc după ce a făcut doar o singură mutare, în timpul mult aşteptatei sale revanşe împotriva lui Hans Niemann.

6981 afișări
Imaginea articolului Fără precedent! Magnus Carlsen, campionul mondial de şah în exerciţiu, a cedat un meci după o singură mutare / Scandal şi acuzaţii în lumea şahului

Fără precendent! Magnus Carlsen, campionul mondial de şah în exerciţiu, a cedat un meciu după o singură mutare / Scandal şi acuzaţii în lumea şahului

Decizia campionului mondial, considerat de mulţi cel mai bun jucător din toate timpurile, vine după ce acesta a lăsat să se înţeleagă că Hans Niemann ar fi trişat într-o altă partidă dintre cei doi mari maeştri la începutul acestei luni, ceea ce a stârnit reacţii în întreaga lume a şahului.

Magnus Carlsen, campionul mondial de şah în exerciţiu, a cedat după o singură mutare meciul cu Hans Niemann la doar câteva săptămâni după ce s-a retras de la Cupa Sinquefield din St Louis, după ce a pierdut în faţa lui Niemann, în vârstă de 19 ani. A fost prima retragere din cariera lui Carlsen, relatează Forbes.

Niemann era cel mai slab clasat dintre cei 10 jucători ai turneului şi a fost primul care l-a învins pe Carlsen în mai bine de doi ani. Carlsen, care a câştigat al patrulea său titlu de campion mondial de şah în aprilie, nu a comentat motivul pentru care s-a retras din turneu, dar într-o declaraţie de confirmare a retragerii sale a inclus un videoclip cu antrenorul portughez de fotbal José Mourinho spunând: "Dacă vorbesc, am mari probleme".

Comentariile au fost interpretate pe scară largă ca fiind o acuzaţie a lui Carlsen la adresa lui Niemann. Turneul şi-a întărit imediat măsurile de securitate şi chiar l-a percheziţionat pe Niemann înainte de următorul său meci, dar nu s-au găsit dovezi solide. Niemann a negat că a trişat în timpul meciului cu Carlsen, dar a fost interzis pe Chess.com, cea mai mare platformă de şah online, după ce a fost descoperit un interviu anterior în care Niemann a recunoscut că a folosit asistenţă computerizată pentru a câştiga partide online când era mai tânăr.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici