FC Vaslui, FC Braşov şi FC Dinamo, printre cluburile acuzate de trădare de către Dragomir privind alegerile pentru şefia LPF

Dumitru Dragomir a dezvăluit, joi seară, numele prietenilor conducători de cluburi care i-au promis că-l votează la alegerile pentru şefia LPF, dar care l-au ales pe contracandidatul său, Gino Iorgulescu, aceştia fiind reprezentanţii FC Vaslui, FC Braşov, FC Dinamo şi Pandurii Târgu Jiu.

663 afișări
Imaginea articolului FC Vaslui, FC Braşov şi FC Dinamo, printre cluburile acuzate de trădare de către Dragomir privind alegerile pentru şefia LPF

Dumitru Dragomir (Imagine: Bogdan Iordache/ Mediafax Foto)

Invitat la Realitatea TV, Dragomir a vorbit mai întâi de conducătorii de cluburi apropiaţi lui, care i-au transmis de la început că nu îl vor vota, Astra Giurgiu şi Ceahlăul Piatra Neamţ: "Problema este că nişte prieteni care îmi jurau credinţă, aceia m-au trădat şi puteau să-mi spună. De exemplu, unul a venit azi-dimineaţă la mine şi mi-a spus: 'Nea Mitică, sunt prieten de o viaţă cu dumneata, dar trebuie să votez cu Gino Iorgulescu'. Şi-l voi aprecia toată viaţa pe Ioan Niculae de la Astra. Ştefan mi-a zis: 'Băi, Mitică, eu sunt prieten cu tine, dar votez cu Gino'. De ce să fiu supărat pe aceşti oameni?"

Dragomir a spus că, în schimb, prietenul său din copilărie, Adrian Porumboiu, patronul FC Vaslui, a venit la el şi l-a asigurat de tot sprijinul lui la alegeri. "Dar pe alţii, care au venit la mine fără să-i chem eu, prieteni de o viaţă, care au copilărit cu mine... Au venit şi mi-au spus că mă votează fără să-i chem eu. Porumboiu de la Vaslui, care a copilărit cu mine. I-am făcut mai mult bine în viaţă decât mi-a făcut el mie. Familia, nevestele sunt prietene. A venit acum o săptămână, când pleca în Kuweit, era însoţit - să nu mai spun de cine, că îi fac rău - şi a venit la restaurant, a mâncat nişte cremvurşti cu persoana respectivă şi mi-a zis: 'Să n-ai vreodată vreo îndoială asupra mea. Cum, noi suntem prieteni'. Necerându-i să mă voteze. Pe mine m-a afectat asta, dar nu-i port ranchiună", a spus Dragomir.

Fostul şef al ligii din ultimii 17 ani s-a declarat dezamăgit şi de Ioan Neculaie, patronul FC Braşov: "Sau Neculaie de la Braşov. Pentru Neculaie de la Braşov îmi puneam o mână, aşa, să mi-o taie cineva. Cu ce-o fi fost ăsta şantajat, n-am să pot înţelege niciodată".

Următorii pe lista trădătorilor sunt, susţine Dragomir, reprezentanţii FC Dinamo, club condus de acţionarul majoritar Ionuţ Negoiţă şi de preşedintele executiv Constantin Anghelache. Delegatul FC Dinamo care a fost la întâlnirea de miercuri seară s-a întâlnit cu Dragomir şi i-a dezvăluit ce s-a discutat cu premierul Victor Ponta şi cu vicepremierul Liviu Dragnea. Dar de votat a votat cu Giono Iorgulescu, a povestit Dragomir.

"Sau Dinamo, care eu am înfiinţat clubul ăsta după Revoluţie. Eu cu Tărăcilă şi cu Dinu. Şi am fost chemat de conducerea lui Dinamo, fără să le cer eu să se întâlnească cu mine. S-au întâlnit cu mine, mi-au promis, indiferent ce se întâmplă... Amândoi (n.r. - Ionuţ Negoiţă şi Constantin Amghelache)! 'Îl trimitem noi pe băiatul nostru, aşa, aşa, aşa...' Şi l-au trimis pe băiatul lor, care aseară m-a chemat într-un loc, să îmi spună ce s-a întâmplat la întâlnirea la care au venit premierul şi cu domnul Dragnea... Fără să-i cer eu. Şi asta m-a frământat, măi fraţilor. Oameni cărora le-am făcut atâta bine... Nu sunt supărat că nu m-au votat, ci că nu mi-au spus, fiind prietenii mei. Cel puţin pe Ionuţ Negoiţă l-am considerat ca pe un băiat de-al meu şi l-am ajutat cu sfaturi. Ălălalt, Costică Anghelache... Mi-am dat seama de când a venit el la alegeri că e ceva... Am ştiut sigur...", a afirmat Dragomir.

Al patrulea club pe listă a fost Pandurii Târgu Jiu, dar Dragomir le-a găsit circumstanţe atenuante, având în vedere că preşedintele Marin Condescu este în atenţia procurorilor, fiind şi reţinut 24 de ore. Însă, şi de la Pandurii a primit asigurări că va fi votat.

"Târgu Jiul, dar pe Târgu Jiu îi scuz, că era puşcăria pe ei şi cine ştie. I-au dat drumul şi cine ştie ce i-or fi spus (n.r. - lui Condescu). Pârvulescu a venit la mine şi mi-a spus 'Indiferent ce se întâmplă, votez cu dumenata'. Şi a votat invers. Fără să-l chem eu, eu nu l-am chemat la mine în birou", a povestit Dragomir.

Despre toţi aceştia, Dragomir a afirmat că au "caracter mic de tot". El a reafirmat că îl apreciază pe Gheorghe Ştefan de la Ceahlăul Piatra Neamţ, care l-a anunţat din timp că va veni la putere cu "gaşaca" lui.

"Astea sunt lucruri de un caracter mic de tot. Adică, spune-i, mă, omului în faţă. Mie mi-a plăcut Ştefan! 'Băi, Mitică, vezi, băi, că suntem prieteni, eu sunt cu Gino Iorgulescu, venim gaşca noastră, mă'. Gaşca lor."

Alte cluburi care au votat schimbarea au fost, susţine Dragomir, Steaua, care a ales la îndemnul patronului Gigi Becali, CFR Cluj, FC Botoşani, Viitorul Constanţa, Oţelul Galaţi, probabil şi Petrolul. "Botoşaniul a venit şi mi-a jurat credinţă preşedintele. Şi a fost aseară şi l-au convins, iar azi de dimineaţă a venit altcineva la vot şi a votat cu ei. Cei care au fost la întâlnire cred că au votat toţi. Dacă nu mergeau la întâlnire nu votau aşa. Oţelul este în insolvenţă şi un fost poliţist este acum administrator judiciar la ei. 'Eu am primit telefon de la domnul Adamescu şi mi-a zis să ţin cu dumneata'. Mă cheamă secretarul general Valentin Alexandru şi îmi spune: 'Ăsta, dacă ia foc liga, ţine cu noi' 'Mă, Vali, eşti sigur?', 'Ăsta s-a jurat pe nu ştiu ce'. Când a intrat sus, a fost invers. Aceştia sunt oameni care nu că nu au caracter, nu au coloană vertebrală şi le e frică, sunt oameni politici sau oameni care au probleme prin justiţie", a mai adăugat Dragomir.

Totuşi, socoteala lui Dragomir nu este corectă, deoarece nu respectă rezultatul alegerilor, 11-7 în favoarea lui Iorgulescu. Fostul şef al LPF bănuieşte şi alte cluburi că au votat împotriva lui, iar numărul acestora devine astfel mai mare de 11, potrivit lui Dumitru Dragomir. "Au venit doi tineri de la Corona, pe care nu i-am văzut în viaţa mea, şi mi-au spus: 'Am primit ordin să votăm cu Gino'. Au fost corecţi", a continuat el.

Dumitru Dragomir a dat şi un exemplu de club care l-a votat, deşi nu se aştepta: "Pun mâna pe telefon şi vorbesc cu primarul (n.r. - din Chiajna), care e penelist. Eu nu i-am pus între cei care votează cu mine, pentru că eu am ţinut cu Rapidul în dauna lor. Până mor spun că Rapidul avea dreptate şi nu Chiajna, Rapidul trebuia să rămână în prima ligă. Dar el m-a aşteptat pe mine. Pun mâna pe telefion şi-l sun astăzi. 'Bă, eu am ouă cât televizorul. Eu am caracter, ce am promis, aia fac'. Am zis, uite, mă frate, o surpriză plăcută, mai plăcută ca asta nu se poate. Iar când a intrat în sală reprezentantul lor a tăiat Dragomir. Săgetata Năvodari nu ştiu cum a fost, dar primarul este un om de caracter ales şi e şi 'conţăran' cu mine."

Dragomir a declarat că noul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu, a produs primele nemulţumiri de la preluarea funcţiei, prin invitaţiile pe care le-a făcut la masă după alegeri. "Nu i-a invitat pe toţi la masă, că el nu ştie cine l-a votat şi cine nu l-a votat. De exemplu, el crede că Astra nu l-a votat, iar eu ştiu sigur că Astra l-a votat din două motive, pe lângă că mi-a spus Niculae, eu l-am văzut pe Dinu Vamă când a fcăut x-ul pe Gino Iorgulescu. Treaba lui, invită pe cine vrea la masă. Eu nu sunt supărat că nu m-a invitat şi pe mine la masă", a spus Dragomir.

Proiectul noii legi a sponsorizării, unul dintre atuurile prin care Iorgulescu a devenit şef la ligă, este în opinia lui Dragomir, mai prost decât legea în vigoare: "Legea sponsorizării actuală e o tâmpenie. Am avut ocazia să văd şi proiectul noii legi, pentru că am fost consultat şi eu. Proiectul e mai prost ca legea."

El a menţionat că ştia de câtva zile ce i se pregăteşte şi că, din acest motiv, a făcut un puseu de tensiune. "Nu mă simt bine de câteva zile, de când am ştiut ce avalanşă este împotriva mea şi de acea am făcut şi un puseu de tensiune. Am crezut că am făcut lucruri foarte bune şi nu pot fi schimbat de la ligă, dar viaţa a dovedit că atunci când vrea cineva să te schimbe, eşti bun, eşti nebun, te schimbă ca pe o măsea stricată. Eu nu aş condamna oamenii politici, este normal să pună mâna pe fotbal, pentru că are masele, ale galeriile...", a precizat Dragomir, care a adăugat că tot politicul l-a convins şi pe Mircea Sandu să nu mai candideze la preşedinţia FRF.

Fostul conducător al FC Naţional, Gino Iorgulescu, a fost ales în funcţia de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), el învingându-l la alegerile de joi pe Dumitru Dragomir, care se afla la conducerea forului din 1996. Iorgulescu a primit 11 voturi, iar Dragomir 7.

Dumitru Dragomir era preşedintele LPF din 1996, fiind reales în această funcţie în octombrie 2000, când l-a avut contracandidat tot pe Iorgulescu, în noiembrie 2005 şi în noiembrie 2009. La alegerile din 2000, Dragomir a primit 11 voturi, iar Gino Iorgulescu a obţinut cinci voturi.

Prosport a relatat că Gino Iorgulescu, candidat la şefia Ligii Profesioniste de Fotbal, s-a întîlnit, miercuri seară, la un hotel cu premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi cu zece oficiali ai unor cluburi de fotbal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici