FIFA a suspendat pe viaţă şase arbitri din Bosnia-Herţegovina şi Ungaria

Comisia de disciplină a FIFA, reunită marţi, a decis suspendarea pe viaţă a şase arbitri din Bosnia-Herţegovina şi Ungaria care au fost delegaţi la două meciuri amicale desfăşurate în februarie şi la care au fost acordate şapte penaltiuri, a anunţat, miercuri, forul internaţional, informează AFP.

171 afișări
Imaginea articolului FIFA a suspendat pe viaţă şase arbitri din Bosnia-Herţegovina şi Ungaria

FIFA a suspendat pe viaţă şase arbitri din Bosnia-Herţegovina şi Ungaria (Imagine: Shutterstock)

"Oficialii Sinisa Zrnici, Kenan Bajramovici, Rizah Ridalovici, Kolos Lengyel, Janos Csak şi Krisztian Selmeczi au primit interdicţie pe viaţă de a exercita orice activitate legată de fotbal (administrativă, sportivă sau de alt gen) la nivel naţional sau internaţional. Cei şase au fost găsiţi vinovaţi pentru încălcarea articolului 62, aliniat 2 (corupţie pasivă) şi articolului 69, aliniat 1 (influenţarea ilegală a rezultatului unui meci) din codul disciplinar FIFA cu ocazia meciurilor Bolivia - Letonia şi Estonia - Bulgaria, disputate la Antalya, în 9 februarie 2011", a anunţat FIFA într-un comunicat.

Cele două meciuri amicale au fost organizate la Antalya de o societate thailandeză, care deţinea aceste drepturi. Estonia şi Bulgaria au remizat, scor 2-2, iar Bolivia a învins, cu 2-1, pe Letonia. Cele şapte goluri au fost înscrise din lovituri de la 11 metri, ridicând suspiciuni de manipulare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici