FIFA are încredere în "planul integrat" pentru garantarea securităţii la CM

FIFA a anunţat, luni, că are încredere în "planul integrat" al autorităţilor publice şi firmelor private de garantare a siguranţei pentru Cupa Mondială de fotbal din 2014, din Brazilia.

43 afișări
Imaginea articolului FIFA are încredere în "planul integrat" pentru garantarea securităţii la CM

FIFA are încredere în "planul integrat" pentru garantarea securităţii la CM (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forul mondial a făcut această precizare după ce în Brazilia au avut loc, duminică, incidente grave la un meci de campionat.

"Este trist. Sunt lucruri pe care nu vrem să le vedem în fotbal şi pe stadioane. Nu vom comenta ceea ce s-a întâmplat, dar avem în continuare încredere în pregătiri şi în planul integrat al autorităţilor publice şi firmelor private. Cupa Confederaţiilor a arătat că planul funcţionează", a declarat un purtător de cuvânt al FIFA.

Trei persoane au fost grav rănite, duminică, la Santa Catarina, în timpul unor confruntări între suporteri la meciul dintre echipele braziliene Atletico Paranaense şi Vasco da Gama. Suporterii celor două echipe au început să se bată în minutul 17 al meciului. Un elicopter al poliţiei a aterizat pe teren pentru a pune capăt confruntărilor şi pentru ajutorarea răniţilor. Meciul a fost întrerupt timp de o oră.

Santa Catarina nu face parte din oraşele-gazdă pentru Cupa Mondială din 2014, care începe la 12 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici