Flavius Stoican: De când m-am lăsat de fotbal visul meu era să antrenez pe Dinamo

Noul antrenor al echipei Dinamo, Flavius Stoican, a declarat, luni, în conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial, că de când a renunţat la cariera sportivă a visat să preia conducerea tehnică a "alb-roşilor".

210 afișări
Imaginea articolului Flavius Stoican: De când m-am lăsat de fotbal visul meu era să antrenez pe Dinamo

Flavius Stoican (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Mi-e drag că am ajuns în această postură de antrenor al lui Dinamo. Încerc să fac tot ce îmi stă în putinţă să se schimbe rezultatele echipei. O să fac tot ce pot ca să ajut, mă voi dedica total acestui post. Este visul meu de când m-am lăsat de fotbal. Am acceptat imediat oferta", a spus Stoican.

Flavius Stoican a afirmat că mijlocaşul Cosmin Matei va rămâne în continuare căpitanul echipei şi a menţionat că se bazează pe serviciile atacantului Ionel Dănciulescu, care a evoluat puţin în acest sezon. "Nu am venit aici să schimb ce s-a făcut bine. Matei poate juca la un nivel mult mai sus decât Liga I. Dănciulescu este un jucător util pentru echipa noastră, important este ca el să se afle într-o formă fizică maximă. E prematur să spun cât va juca. Dacă el se pregăteşte aşa cum îmi doresc eu, va juca cât va fi nevoie, dar pe noi ne interesează să câştigăm fiecare meci în parte", a afirmat Stoican.

El a precizat că nu doreşte să fie strigat de către elevii săi pe numele mic. "Să nu credeţi că sunt un infatuat, dar nici nu vreau să mi se spună pe nume. Să mă apeleze cum vor ei, Mister de la Dinamo, Mister", a explicat Stoican.

Flavius Stoican a mai spus că va discuta cu fiecare jucător în parte pentru a vedea care sunt poziţiile pe care aceştia ar da cel mai bun randament. "O să am o discuţie cu ei. Mi-e greu să spun acum ce trebuie să pun la punct, neştiind concret ce probleme sunt. O să le ascult ofurile fiecăruia dintre ei. Sunt genul de om care îşi doreşte să ştie de la jucători pe ce poziţie vor să joace. Eu aveam o părere foarte bună despre mine că pot juca mijlocaş central, dar nimeni nu m-a întrebat asta, iar eu jucam fundaş lateral dreapta", a subliniat Stoican.

Flavius Stoican îşi doreşte ca jucătorii dinamovişti să vină cu plăcere la antrenamente şi este convins că astfel vor veni şi rezultatele. "Atâta timp cât respecţi, nu ai cum să nu primeşti respect. Oamenii cărora le ofer respect, iar ei nu îmi întorc acest lucru, cred că nu au caracter, dar nu cred că este vorba de aşa ceva la Dinamo. Eu cred în aceşti băieţi. Majoritatea are calitate tehnică, important este ca noi să creăm o familie, să vină cu plăcere la antrenamente", a adăugat Stoican, care a precizat că nu se aşteaptă la un meci uşor în 16-imile Cupei României, contra formaţiei Sănătatea Cluj.

Preşedintele executiv al FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat că Flavius Stoican va superviza pregătirile echipei secunde şi grupele Centrului de Copii şi Juniori. Stoican va fi ajutat la prima echipă de secunzii Dorin Mateuţ şi Ioan Silviu, urmând ca un antrenor cu portarii să fie desemnat în zilele următoare.

Iulian Mihăescu va fi antrenorul principal al echipei secunde, în timp ce de Centrul de Copii şi Juniori se va ocupa Gabriel Răduţă.

Flavius Stoican, 36 de ani, a fost numit, duminică, în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo, în locul lui Gheorghe Mulţescu, al cărui contract a fost reziliat pe cale amiabilă, în urma rezultatelor slabe înregistrate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici